De vermorsing van zendtijd

Mochten er nog twijfels bestaan over de wijsheid van de NOS vanwege haar besluit om met ingang van het volgend voetbalseizoen af te zien van de rechten om Champions League – wedstrijden uit te zenden, dan zullen deze na gisterenavond vast wel definitief verdwenen zijn. Want terecht kan de vraag gesteld worden waarom overheidsgelden benut moeten worden om een voetbalwedstrijd te vertonen waarmee geen enkel Nederlands belang gemoeid is, waarin namelijk een Engelse en Zwitserse club tegen elkaar uitkomen. En bleef het daar nog maar bij. Voor en na die ontmoeting zijn er ook nog een paar zogenaamde deskundigen in beeld, in dit geval trainer Co Adriaanse en oud – speler Youri Mulder, die hun mening over die wedstrijd geacht worden te geven en dat ook bepaald niet voor niets zullen doen. Kortom, drie uur vermorste zendtijd, want zonder enige maatschappelijke of Nederlandse relevantie, en bakken met geld die over de balk zijn gegooid. Omdat onmogelijk duidelijk kan zijn wat deze uitzending te maken heeft met de opdracht van de publieke omroep. En het zal de rest van het lopend voetbalseizoen alleen maar erger worden als dit soort avonden zich vanaf februari tot en met de maand mei telkens twee maal per twee weken zullen herhalen.

Want geen Nederlandse club behoort in het vervolg van dit zogenaamde kampioenenbal, deze Champions League, nog tot de deelnemers. Zodat alle nog in dat kader te vertonen wedstrijden buitenlandse onderonsjes zullen zijn, waarnaar het Nederlandse voetbalpubliek slechts het toekijken heeft. Met de hernieuwde en tegelijk terechte vraag in hoeverre de uitzendingen daarvan nog binnen het taakgebied van de NOS liggen, er de facto toe doen. Van al dat daarvoor benutte geld kunnen immers zoveel mooiere dingen worden gedaan, ook voor een breed publiek. Waarbij te denken valt aan eigen producties in de ruimst mogelijke zin van het woord, met in ieder geval de eis dat zo veel mogelijk kijkers met kwaliteit bediend moeten worden. En wie toch zo nodig naar dat voetbal wil kijken en niet genoeg krijgt van alle gewauwel eromheen, die betaalt er maar voor om achter de decoder te komen of vlucht desnoods naar de nieuwe gemachtigde, SBS 6. Waar reclamegelden nu eenmaal opgehaald moeten worden en dus ook mogen en kunnen rollen. Zodat de poenigheid van die Champions League in die omgeving bepaald niet detoneert. En mogelijk dat Jack van Gelder en al de zijnen zich daar ook beter voelen en nog meer glimmen als zij daar verder gaan met hun buit binnen te halen en te verdelen, die dan in elk geval niet meer bestaat uit het geld dat de Nederlandse belastingbetaler heeft opgebracht.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De vermorsing van zendtijd

  1. sjoerd zegt:

    Het betaalde voetbal is toch al een bodemloze put…Ik zou een klasse lager gaan zitten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s