Uit de rand van het nieuws

Wat zou een zaterdag hier zijn zonder die plukken nieuws uit de marge, die er nu eenmaal zijn om het grote nieuws een kader te geven, om daaraan de ware dimensies en het eigenlijke gewicht te bieden? Vandaar dus weer eens een verhaal over de zo langzamerhand traditioneel uit de hand gelopen bruiloft, over een zoveelste overbodig wereldrecord en over natuurlijk een volgende aflevering van dierenplezier en – leed:

Een bruiloft in Hobart, de hoofdstad van het Australische eiland Tasmanië, liep zaterdagochtend volledig uit de hand door overmatig drankgebruik. Terwijl het feest in de nacht van vrijdag op zaterdag in volle gang was, voelde de bruid zich net na middernacht, na een flink aantal drankjes, niet zo lekker. Een van de gasten belde daarom een ambulance. Toen het ambulancepersoneel arriveerde troffen ze een stomdronken en onrustige feestende menigte aan. Het personeel voelde zich niet veilig en belde de politie. Toen de politie arriveerde werden een aantal bruiloftsgasten echter agressief en braken er vechtpartijen uit. Er was een grote politiemacht nodig om de situatie onder controle te krijgen. De bruidegom en zijn getuige werden gearresteerd en moesten de nacht in een politiecel doorbrengen. De bruid ligt momenteel in het ziekenhuis. Ze bleek een alcoholvergiftiging te hebben.

Het wereldrecord aardappelschillen is sinds zaterdag in Belgische handen. Een vijfmansploeg van een frietzaak in de stad Bastogne slaagde erin in een uur tijd 522,8 kilo aardappels te schillen. Dat is 37,8 kilo meer dan Amerikanen in 1993 wisten te verwerken. Met de recordpoging vierde de frituur zijn 25-jarige bestaan. Begin deze maand mislukte nog een recordpoging. De vijf uit Bastogne wisten toen ‘slechts’ 442 kilo te schillen. Van de geschilde aardappels worden frietjes gemaakt. De opbrengst gaat naar een goed doel. Binnenkort vieren de Belgen de Week van de Friet. Eerder deze week werd bekend dat de drie taalgemeenschappen in België bij VN-organisatie Unesco een aanvraag zullen indienen voor internationale erkenning van de frietkraamcultuur. Als de VN-organisatie ermee instemt, wordt het zogeheten frietkot werelderfgoed.

Het scheelde niet veel of in de Amerikaanse staat Connecticut was woensdag een varken mee gegaan op een vlucht van US Airways. Omdat het dier de orde in het vliegtuig verstoorde, steeg het uiteindelijk toch niet mee op met de overige passagiers. Ook de eigenaresse van het varken moest het vliegtuig verlaten. Op een foto op de site van de nieuwszender kijken passagiers naar de vrouw die met het varken over haar rug door het gangpad loopt. Een man zegt dat hij aanvankelijke dacht dat het een grote plunjezak was. ”Maar later roken we het en zagen we dat het een aangelijnd varken was. Toen het beest naast mij aan een armsteun vast was gemaakt, ging het onrustig heen en weer lopen.” Het leek op van een hangbuikzwijntje. Volgens American Airlines, de moedermaatschappij van US Airways, ging het dier mee ”ter emotionele ondersteuning”. Waarom dat überhaupt werd toegestaan is onduidelijk. Volgens de regels van American Airlines mogen namelijk alleen kleine honden en katten mee, mits ze in een reismand of – kooi zitten.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Uit de rand van het nieuws

  1. sjoerd zegt:

    Het frietkot werelderfgoed. Ik ben meteen voor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s