Lichtkunst (1)

Het is een kunstvorm die de laatste jaren steeds meer in de belangstelling komt, hoewel paralel daaraan ook meer en meer ter discussie wordt gesteld vanwege het overmatig beroep dat daardoor op grondstoffen en energiebronnen wordt gedaan. Het gaat over de lichtkunst, waaraan ik de komende vier vrijdagen aandacht wil besteden. Ook omdat het toepasselijk lijkt in deze donkerste maand van het jaar. Uiteraard kan lichtkunst op vele manieren gedefinieerd worden, hoewel de benoeming van een aantal kenmerken mogelijk meer bijdraagt tot begripsvorming. Vast staat dat kunstlicht de basis is voor deze kunstuiting, die door middel daarvan gebouwen, installaties, sculpturen in een donkere omgeving wil uitlichten en de vormen ervan juist door dat licht extra wil accentueren om er zo ook een eigen dimensie aan toe te voegen. Waarvan vandaag een drietal spectaculaire voorbeelden.

Olafur_Eliasson's_Waterfalls_under_the_Brooklyn_BridgetunnelWissenschaftspark_02

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en cultuur en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Lichtkunst (1)

  1. sjoerd zegt:

    Als je toch moet verlichten kun je het beter meteen goed doen.

  2. Nathan.Sokoloff zegt:

    Ik woon zelf in Amsterdam en zie elk jaar weer de stad versierd worden in de donkere maanden van het jaar. Een goed idee. Energie verspilling noem ik het zeker niet, tenzij er ergens iemand heel hard moet fietsen tegen zijn of haar wil in, vind ik technologie gebruiken om de boel op te vrolijken een zeer goed idee.

    LED there be light

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s