Hoes in de val….

Bekende Nederlanders, bestuurders, politici en ieder ander waarvan het hoofd boven het maaiveld uitsteekt, zijn verworden tot niets anders dan prijsdieren waarop het voor de media en alles dat daaromheen hangt, vrij schieten en jagen geworden is. Heb je enige bekendheid, verantwoordelijkheid of status, dan ben je je professionele leven niet meer zeker. Want journalistiek Nederland of wat daarvoor doorgaat of zich ervoor uitgeeft, weet je te vinden en zal je met alle middelen die beschikbaar zijn, erin luizen of te kijk zetten als het publiek belang om openbaarmaking van wat dan ook vraagt. Waarbij de verhoudingen langzamerhand zo zijn geworden dat die media, met inbegrip van de sociale media en ieder die daarop vertoeft, wel even uit zullen maken wat dat publiek belang is. En dan gaat het waarachtig niet eens meer om vaststaande feiten die boven water komen of moeten komen. Een enkel vermoeden of een losse roddel is al voldoende om processen in gang te zetten waardoor de tegels gelicht kunnen worden om iemands handel en wandel, professioneel of privé, volledig openbaar te maken, zonder dat het persoonlijk belang van betrokkene ook nog maar verder telt of enig gewicht heeft ten opzichte van de vermeende zwaarte van de publieke zaak die in het geding zou zijn. Zo is de stand van Nederland, waarin de concurrentieslag tussen de media om kijkers, lezers en luisteraars en daarmee samenhangende reclame – opbrengsten alle vormen van razzia’s ten opzichte van individuen klaarblijkelijk rechtvaardigen.

Met als diepste dieptepunt datgene dat zich nu afspeelt rond Onno Hoes, burgemeester van Maastricht, en dat alleen maar de kwalificatie vunzig en beneden elk peil verdient. Los van diens laakbare onnozelheid en naïveteit gaat het natuurlijk totaal niet aan dat een spel door media gestoken wordt om hem in zijn zwakste flank, welke ook nog eens wijd en zijd bekend is, voluit te treffen. Iets anders is er namelijk niet gebeurd toen tv-rubriek ‘PowNews’, dat gelieerd is aan de Telegraaf, een jonge knul, een toyboy, als lokaas inzette om Hoes met open ogen voluit in hun val te laten lopen. Smerig, vuil en een lage streek die je dan ook uit die hoek kunt verwachten waar het eigen en vooral commercieel belang zo gemakkelijk vereenzelvigd wordt met de publieke zaak. Waardoor elk middel, tot de vetste leugen toe, gerechtvaardigd wordt geacht en dus ook ingezet wordt om er als nieuwsmedium maar beter van te worden en tegenover de lezer en kijker te kunnen scoren. Zodat nu in de beste tradities van de Telegraaf en alles dat daarbij hoort dus het zoveelste Barbertje moest hangen. In dit geval Onno Hoes, die zich maar moet troosten met de gedachte dat er na hem nog vele prominenten dezelfde beurt zullen krijgen, tenzij men in Nederland genoeg van deze praktijken en dit vuil spel krijgt. Maar dat zal wel een voortdurende illusie blijven.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Hoes in de val….

  1. sjoerd zegt:

    Ze hebben hem anders vaak genoeg gewaarschuwd…

  2. hanneke zegt:

    Gewaarschuwd of niet, Sjoerd, wat PowNews hier doet, is een smerig, vuile rotstreek. Wie op dit soort dingen zit te wachten, is geen haar beter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s