Boekhandel de Tribune

Het is een van die pareltjes die Maastricht gelukkig nog rijk is en welke het karakter van die stad bepalen. Ze kan en moet in één adem genoemd worden met instituten als De Bisschopsmolen, Blanche Dael en Casino Slavante inmiddels zijn geworden met hun staat van dienst. Wat elke boekenliefhebber dan ook grif doet als het om zijn domein en toevluchtsoord de Tribune in de Kapoenstraat gaat. Want wie heeft daar wel eens nee verkocht gekregen? Het is haast ondenkbaar, zoals het mij in elk geval nog nooit is overkomen in dat boekenparadijs in die zijstraat van het Vrijthof welke slechts betreden kan worden via zo’n degelijke toegangsdeur met de vertrouwde messinghandgreep die de tand des tijds van ruim dertig jaar heeft doorstaan. Ondanks dat er zovelen die klink al in hun handen hebben gehad om in dat walhalla binnen te komen dat ooit betiteld werd als de beste literaire boekhandel van Nederland. Waar geen gelikte etalages of showy presentaties moeten worden verwacht. Het boek primeert er slechts en is er dan ook in royale getale, rijkelijk opgetast en in alle veelvormigheid en veelzijdigheid aanwezig. Geen titel zo vreemd of ze is er wel te vinden. Niets is de Tribune te curieus of te gek om de klant, de boekenliefhebber ter wille te wezen. Ook ik heb nu al vaker de ervaring gehad dat het daar altijd prijs was, waar in een ruim opgezette winkel als Selexxyz Dominicanen een titel vaker niet aanwezig bleek te zijn.

Vandaag evenzo toen ik allereerst in dat boekenwarenhuis zocht naar het zo hogelijk geprezen “Rummelplatz” van Werner Bräunig, maar te horen kreeg dat het uitverkocht was. Zodat ik naar de Tribune twee straten verder ging waar dat boek wel verkrijgbaar was. Alleen moest ik geholpen worden om in de kolossale hoeveelheid boeken welke in dat pand aanwezig is, nou net die gewenste titel te vinden. Waartoe men maar al te bereid is, terwijl men intussen ook nog de nodige informatie wist te geven over het betreffende boek, dat in no time tevoorschijn werd gehaald. En het was bepaald niet de eerste keer dat ik deze ervaring had. Waardoor het des te vreemder is dat mijn eerste gang toch naar Selexxyz Dominicanen blijft gaan. Moet te maken hebben met het spektakel dat zich op die lokatie toch voor je ogen ontvouwt, terwijl daar bij de Tribune eigenlijk niks van is te beleven. Wel service, klantvriendelijkheid en een bijna 100% leverbetrouwbaarheid. Waardoor de Tribune zich zonder twijfel handhaaft omdat de fijnproever en de bibliofiel juist deze kwaliteiten op waarde weten te schatten en omdat er in Maastricht en omgeving genoeg van hun slag zijn om meteen de weg naar deze boekhandel te vinden, die zeker een bezoek waard is, al was het al eerst op haar website http://www.detribune.nl om vervolgens de feitelijke schreden naar het pand in de Maastrichtse Kapoenstraat te zetten.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tips en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Boekhandel de Tribune

  1. sjoerd zegt:

    Ik moet tot mijn spijt erkennen dat ik er nog nooit geweest ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s