3 Fantastische vertellingen

Zaterdag zou geen zaterdag op dit weblog zijn als er niet plaats was gemaakt voor het drieluik met fantastische vertellingen, die dit keer afkomstig zijn uit Rusland, Cuba en Engeland. En het kan ook vandaag weer niet gekker:

De passagiers van een Russisch verkeersvliegtuig van het type Tupolev 134 hebben hun vliegtuig moeten aanduwen op het vliegveld van Igarka in Siberië. De Siberische luchtvaartautoriteiten hebben woensdag laten weten dat het toestel moest vertrekken bij 52 graden onder nul. Het remsysteem was vastgevroren omdat de piloten het toestel op de handrem hadden laten staan. Het vliegtuig kon daarom de parkeerplaats niet verlaten. Een groot deel van de 74 passagiers en zeven bemanningsleden besloot niet te wachten tot de dooi zou intreden, maar slaagde erin het toestel van zijn plek te duwen. “Iedereen wil naar huis”, verklaarde een van de passagiers. De vlucht naar de regiohoofdstad Krasnojarsk is vervolgens probleemloos verlopen, meldden de autoriteiten woensdag.

Niet de bruidssuite van een luxe hotel op Cuba, maar bezoekje aan een politiebureau op Bermuda. Zo startte de huwelijksreis van een 22-jarige Brit maandag. De man kreeg dinsdag in de hoofdstad Hamilton 3000 dollar boete (ruim 2400 euro) van de rechter, omdat hij in het vliegtuig op weg naar Cuba dronken de bemanning, andere passagiers en zijn kersverse vrouw lastig viel. Hij misdroeg zich zo erg dat de piloot besloot om al op Bermuda te landen. De man dronk uit een fles wodka, die hij had gekocht op het internationale vliegveld van Manchester, waar het toestel was opgestegen. Tijdens de vlucht kregen hij en zijn vrouw ruzie, waarna de vrouw ergens anders in het vliegtuig ging zitten. Daarna bedreigde de man een bemanningslid. “Ik vermoord je en daarna iedereen aan boord”, riep hij. De man werd geboeid en naar de achterkant van het toestel gebracht. Onderweg spuugde hij naar passagiers, die met dekens moesten worden beschermd. Op het vliegveld van Hamilton op Bermuda werd de man opgewacht door politieagenten en naar het bureau gebracht. Of zijn huwelijk en vakantie meteen helemaal afgelopen zijn, is onduidelijk. Zijn vrouw is in elk geval wel alleen doorgereisd naar Cuba. “Ik zou niet weten hoe ze me gaat vergeven”, zei de man in de rechtbank. De rechter legde hem 2.000 dollar boete op omdat hij dronken was aan boord van het toestel van Thomas Cook en 1.000 dollar voor zijn gedrag richting het cabinepersoneel. Als hij de boetes niet betaalt, moet hij op Bermuda vier maanden de cel in.

Een Engelsman is in Durham tot dertien maanden cel veroordeeld wegens veel te hard rijden, wat volgens de veroordeelde de schuld was van zijn hond Buster. Wegpiraat Jordan Winn (23) reed vorig jaar volgens een agent met circa 150 kilometer per uur door een woonwijk en ramde bijna een auto waar een echtpaar, hun kind van drie jaar oud en een tienjarig nichtje in zaten. Winn probeerde aan een politieauto die hem achtervolgde te ontkomen, maar hij stopte uiteindelijk toch en legde de agenten uit waarom de auto zo hard ging: zijn hond Buster was onrustig geworden en kwam bij zijn voeten klem te zitten met het achterwerk op het gaspedaal. Winn heeft deze lezing de hele rechtszaak volgehouden. De rechter noemde dit excuus belachelijk en bepaalde dat het buitengewoon gevaarlijke rijgedrag niet te wijten was aan de Staffordshire bull terrier Buster. Winn mag drie jaar geen auto besturen. Hij had eerder al een rijverbod opgelegd gekregen wegens roekeloos rijden.

 

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 3 Fantastische vertellingen

  1. sjoerd zegt:

    Als bestuurder ben je altijd verantwoordelijk… toch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s