Driemaal gek genoeg

Ook vandaag de gebruikelijke drie nieuwsfeiten die weer gek genoeg zijn om hier nog eens herhaald te worden, omdat het te spijtig zou zijn als ze niet aan de vergetelheid ontrukt werden. Met natuurlijk als meest evidente gebeurtenis het verhaal dat zich in de Canadese plaats afspeelde waar ik mijn naam aan te danken heb:

Een hotel in het Britse Blackpool heeft een bedrag van 100 pond (125 euro) in rekening gebracht aan een stel dat een negatieve recensie plaatste op de website Tripadvisor. De Britse autoriteiten onderzoeken de zaak. Het echtpaar Jenkinson was onderweg naar Oxford en logeerde een nacht in het Broadway Hotel in Blackpool. Het verblijf beviel hen echter niet en op de recensiesite Tripadvisor omschreven ze het hotel als een “rot en stinkend krot”. Vervolgens werd 100 pond (125 euro) van de creditcard van de gasten afgeschreven, dat een standaardprocedure zou zijn van het hotel in het geval van een negatieve recensie. In de algemene voorwaarden die de gasten bij het inchecken onder ogen kregen, staat: “Ondanks het feit dat de meeste gasten van ons hotel houden, hoeft dit niet te gelden voor uw familie en vrienden. Voor iedere slechte recensie die online wordt geplaatst, wordt een bedrag van 100 pond in rekening gebracht.”In de recensie die de Britten op 30 augustus plaatsten, staat onder meer dat er geen heet water was en dat laatjes uit elkaar vielen wanneer ze werden geopend. Het behang kwam van de muren en het matras zou vol vlekken hebben gezeten. “Blijf hier weg”, was de conclusie van de hotelgasten.

Canadese vrouwen die in het stadje Hamilton de afgelopen maanden het slachtoffer werden van een inbreker, zaten daarna met een lege onderbroekenla. De man nam juwelen, elektronica en honderden damesslipjes mee, zo meldde de politie volgens Canadese media maandag. Inmiddels is een 23-jarige verdachte aangehouden voor de vreemde roofpartijen. Volgens de politie was het niet slim om het ondergoed mee te nemen; daardoor konden zij de verschillende inbraken aan elkaar koppelen en was het duidelijk dat ze met één en dezelfde dader van doen hadden. Bij de opgepakte man thuis werden bij een huiszoeking flink wat gestolen goederen gevonden. Sommige ‘gestolen waren’ zaten onder de modder. De man vluchtte altijd op de fiets en dan liet hij nog wel eens wat vallen.

Een auto in Birmingham, Groot-Brittannië, staat al drie jaar geparkeerd in een plaatselijke parkeergarage. Lokale autoriteiten willen de auto weghebben. De auto heeft al zo’n 18.000 euro aan parkeerboetes verzameld. De eigenaar van de auto is nog niet gevonden. Ook kan de politie niet vertellen of het gaat om een gestolen voertuig of dat de auto betrokken is geweest bij een misdaad. APCOA, de eigenaar van de parkeergarage, kwam erachter dat de auto niet op slot zat en dat er een dagboek in lag. Hierin stonden wel details over de identiteit van de bestuurder, maar de eigenaar heeft nog steeds niet thuisgegeven. Hij zou al een tijd terug weggesleept worden, maar vooralsnog staat de auto nog geparkeerd in de garage. Een woordvoerder van de gemeenteraad zegt dat, mocht de Mercedes weggehaald worden, de zogenaamde eigenaar alleen daarvoor een boete kan krijgen. Dit omdat de parkeergarage geen eigendom is van de overheid.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Driemaal gek genoeg

  1. sjoerd zegt:

    Het verhaal achter het hotel geeft hun nu zoveel negatieve reclame dat ze waarschijnlijk spijt hebben die honderd pond te hebben geïnd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s