Anna

Het is een van die melodieën uit mijn jongste jaren, welke absoluut niet aan kracht heeft ingeboet en juist voor mij zelfs nog heeft kunnen winnen. Het gaat om het liedje en vooral het filmpje dat nota bene al meer dan zestig jaar oud is, maar ook nu nog tot de verbeelding moet spreken door de bloedstollende schoonheid van Silvana Mangano, die twee jaar voor deze opname haar faam had gevestigd in de beroemde neo-realistische Italiaanse film ‘Bittere rijst’. Hier zingt en danst zij de titelsong uit de film ‘Anna’ uit 1951, die het verhaal vertelt van de losbandige Anna, die tot bezinning komt en intreedt in een kloosterorde. Maar voordat het zover is, vergast zij ons wel op deze verrukkelijke vertolking van de baion ‘Anna’.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Anna

  1. Emigrant zegt:

    Oh ja, Silvana Mangano!

  2. sjoerd zegt:

    De melody kan ik me nog wel herinneren, maar dat het zo’n schoonheid was heb ik me in die (radio)tijd niet gerealiseerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s