Guus en de Letten

Het moet echt niet gekker worden met Oranje. Het minderwaardigheidscomplex van voor de invoering van het betaald voetbal dient zich weer aan. Waar vier nederlagen bijna op rij niet toe kunnen leiden. In elk geval tot het punt dat we het collectief in de broek doen voor de Letten. Inderdaad, de Letten, die op de negenennegentigste plaats van de FIFA – ranglijst staan, dus net geleerd hebben om een deuk in een pakje boter te schoppen. Maar Guus en zijn mannen zijn op hun hoede, daarbij extra gewaarschuwd door het verlies van de Grieken in eigen huis tegen de FarØer – eilanden en de betrekkelijk magere overwinning van wereldkampioen Duitsland op Gibraltar. Waardoor het idee in het Nederlandse kamp wel moest gaan heersen dat het altijd spannend en gevaarlijk blijft, het voetballen tegen de Letten, die in hun selectie louter spelers hebben die gewend zijn uit te komen op het niveau van onze Jupiler League, zoals die ene verdediger die net op de reservebank bij het Venlose VVV mag zitten. Reden genoeg kennelijk voor al onze dik betaalde voetballers die in de grote Europese competities mee mogen doen, om bij de les te blijven.

Wat dan volgens hen een professionele houding heet, maar niet meer is dan een volledig terug gaan naar af, naar de kelder van het internationale voetbal, als je zoveel herrie maakt over een tegenstander als dit Letland, dat al jaren niets meer presteert en daarom ook zo laag in de pikorde van het wereldvoetbal genoteerd staat. Oprollen moeten die Letten gewoon worden, laat staan dat er nog een enkel woord aan die komende wedstrijd tegen hen wordt vuil gemaakt en krantenkolommen er dagelijks mee gevuld. Nog even en ons Nederlands elftal, Oranje en Guus, is weer teruggekeerd naar de status van Calimero, voor wie alles groot en te duchten is. Waarna elk resultaat uiteraard meevalt. Ook die overwinning op die nietige Letten, welke zo maar het lot van succestrainer Hiddink in handen hebben gekregen. Waar zijn de tijden van de wereldspelers die Michels, Cruijff, van Basten en Gullit waren, gebleven? Zijn we met ons voetbal per slot van rekening weer teruggekeerd in de knollentuin die onze polder en de Achterhoek is en waar ons voetbal, de KNVB, die uitverkozen spelers, zich meer dan welgedaan voelen omdat het geld toch royaal bij hen binnenrolt?

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Guus en de Letten

  1. sjoerd zegt:

    En dat was bijna wereldkampioen geweest…

  2. Dhyan zegt:

    Voetballend Nederland en alles er om heen is al tijden een belachelijk fenomeen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s