Gegeten en gedronken

Het overkomt me maar zelden. Maar afgelopen donderdag was het weer eens echt raak. Het gebeurde in een restaurant annex brasserie welke in Den Haag en eigenlijk in heel Nederland een goede reputatie geniet. Reden waarom we ervoor kozen om daar na ons bezoek aan het Gemeentemuseum nog een drankje te gebruiken en wat te eten voordat we met de trein naar huis zouden gaan. Van het moment van binnenkomst ging eigenlijk alles mis. Zonder tot een uitputtende opsomming te komen van alle flaters die er werden begaan, ontstond toch het beeld van een wanvertoning waar het om klantvriendelijkheid ging. Je kreeg al snel als gast het gevoel dat je blij mocht zijn dat je er zat en dat je maar verder aan je gerief moest zien te komen. En als je dat ten langen leste bezorgd kreeg, dan kon de bestelde kop soep wankelen, kantelen en haar inhoud op de tafel terechtkomen, waarna de tweede kop ook nog eens nergens naar bleek te smaken. Geen linzen, geen mint en nauwelijks Turkse yoghurt. Er was een slag naar geslagen, zoals elke handeling die onze kant op kwam, tot falen gedoemd bleek te zijn. Of wij alleen de willige slachtoffers waren, of dat deze malaise zich in de hele zaak voordeed, weet ik werkelijk niet, te druk als ik het had met mijn eigen ongenoegen dat zelfs nog niet ophield met het gestuntel rond het afrekenen, waarvan wij op een gegeven moment zelfs moesten aantonen dat wij dat echt hadden gedaan.

Enfin, de medewerkers die met ons te maken hebben gehad, zijn aan de weet gekomen dat het bijeen genomen geen goede beurt van hen was geweest. Waar het wat mij betreft dan ook bij blijft. Zoals ik ook niet de aanvechting heb om de naam van die bekende brasserie hier nog even breed uit te meten. Dat heeft voor mij zoiets weg van broodroof, hoewel ik het dan nog open en bloot doe omdat ik die onvrede aan de daar werkzamen al kenbaar heb gemaakt en ik dat hier nog eens met naam en toenaam zou kunnen doen, zonder mij achter een pseudoniem te verschuilen. Wat ik veel te vaak zie gebeuren op alle mogelijke sites waar men onder schuilnaam of voorzien van een alter ego nog eens flink los gaat op een gelegenheid waar men heeft gegeten. Als het om complimenten gaat, is het nog tot daar aan toe. Vaker gebeurt het dat er uitgesproken negatief gerecenseerd wordt, van zwartmakerij sprake is, dat een restaurant of een kok tot de grond toe wordt afgebroken. Wat in feite gewoon broodroof is, ook omdat het zo ongenuanceerd gebeurt, maar des te kwalijker is omdat het niet met open vizier wordt gedaan. Het is de achterbaksheid die dan regeert en die zich ook nog eens siert met vermeende autoriteit, waardoor er een suggestie van geloofwaardigheid wordt gewekt. Zonder verder enig besef dat al dat botte geschrijf mensen wel eens hun baan en bestaanszekerheid zou kunnen kosten.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Eten en drinken en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Gegeten en gedronken

 1. sjoerd zegt:

  Maar goed, een klant komt er al nooit meer terug.

 2. Laurent zegt:

  Soms wordt het gewoon te druk door de reputatie van zo’n zaak en kunnen ze het niet meer bolwerken op piekdagen. Het ergste heb ik het eens in Gent meegemaakt, waar we na twee-en-een-half uur nog steeds alleen een voorgerecht hadden gehad. Korte tijd later was de zaak opgedoekt, zag ik op internet.

  • robschimmert zegt:

   Nou, afgelopen donderdag was het echt geen piekdag. En rond de klok van drie uur in de middag kun je ook bepaald niet spreken van een piekmoment…..Of misschien werd daar net de wacht gewisseld. Maar moeten de klanten zoals wij daar wat van merken?

 3. Dhyan zegt:

  Ik ben daar onverbiddelijk in, verwijs alles terug naar de keuken en vertrek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s