Op de vierkante millimeter

Nederland is vol, overvol en daarmee blijkt het overgrote deel van haar inwoners ook voller dan volgevreten. Met eigenlijk niets aan hun hoofd, want alles geregeld en op orde. Zodat om verveling en sleur te voorkomen er wel problemen gemaakt of gezocht moeten worden. Omdat je immers wat moet om de dag door te komen. Gevolg is gezeur op de vierkante millimeter over micro-kwesties, die niettemin of juist daardoor de gemoederen bezig houden en zo zelfs het NOS – journaal weten te halen. Omdat overzicht immers ook wel weer zo veilig is, wordt alles klein gehouden. Of is dat niet in de kern wat er aan de hand is als er in dat zo veel bekeken nieuwsoverzicht van acht uur ’s avonds zo maar drie, vier minuten vrij wordt gemaakt om verslag te doen van een kwestie die in en rond Utrecht is gerezen met betrekking tot de hondenuitlaatservices? Die blijken elkaar op de eerste plaats te beconcurreren, maar leggen door hun royale aanwezigheid ook zo een beslag op het groen om en in de stad dat dat weer klachten van niet – hondenbezitters heeft opgeroepen omdat deze zich onprettig voelen met al die uitgelaten honden die zij te pas en onpas tegenkomen. Een serieuze aangelegenheid kennelijk waar je een verslaggever als Theo Verbrugge op afstuurt om de rest van het land te informeren.

Maar waar je je als aandachtig kijker meteen van afvraagt waar het heen gaat als we ons hier al mee bezig moeten houden, als we geacht worden bij deze problematiek betrokken te zijn. Want het gaat natuurlijk helemaal nergens over. Of moeten we die mensen die honden als huisdieren nemen, maar te beroerd zijn of beweren tijd te kort te komen om ze uit te laten, nog echt ernstig nemen? Wel alles willen en altijd bezig met werken en verdienen om nog meer te hebben en vooral te zijn. Over die gestoorde geesten gaat het wel. En dat daar hondenuitlaatservices voor in het leven worden geroepen. Op zich prima, dat er mensen zijn die inspelen op de gaten in de markt die door dergelijke afwijkingen kunnen ontstaan. Dat dat tot moeilijkheden leidt, vind ik ook nog best. Maar dat nietsvermoedende kijkers verveeld en opgezadeld worden met deze prietpraat, dit non-nieuws dat nergens op lijkt behalve dat het een halszaak is voor te hardwerkende leeghoofden, kan nooit de bedoeling zijn. Omdat er waarachtig wel meer, veel meer te doen is op deze wereld die stukken groter en belangrijker is dan die vierkante millimeter welke Nederland omvat en waar zich dus geen kwesties van formaat voor kunnen doen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Op de vierkante millimeter

 1. sjoerd zegt:

  Ik was me er ook al aan het ergeren. Of 1 man 10 honden uitlaat of 10 man elk een hond. Dat interesseert toch geen hond…

 2. math zegt:

  Ik denk in wat voor een land woon ik, waar zit ik nu weer naar kijken. Is zelf het acht uur journaal vol aan het lopen met bagger, waar ik weg van moet zappen. En op die NTS-NOS-OPN1-??? kan niet bezuinigd worden?
  Welk bedrijf kan met een begroting van 300 miljard niet binnen de zwarte cijfers blijven?
  De bv Rutte & Co.

 3. Margo zegt:

  Ik had precies dezelfde gedachten toen ik dat zag …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s