Buiten de dagelijkse orde

Een dag later dan gebruikelijk kan ik weer een trits van berichten aanbieden die even buiten de normaliteit van alledag vallen en daarom ook nooit de voorpagina’s van kranten of nieuwssites halen. Ze zijn evenwel curieus genoeg om toch aan de vergetelheid te ontrukken. Vandaar het min of meer bescheiden plaatsje en aandacht dat er hier aan wordt gegund:

Een 18-jarige Amerikaan is in de staat Alabama ingerekend na vier Subway-restaurants te hebben overvallen. De man was boos omdat zijn Subway-dieet niet werkte en wilde zijn geld terug. Zachary Torrance overviel op maandag en donderdag steeds twee filialen van de broodjesketen. Donderdag werd hij gearresteerd in een filiaal van de Amerikaanse winkelketen Walmart, nadat een klant hem herkende van een foto van een beveiligingscamera die door de politie op Facebook was geplaatst. Hij verklaarde tegen de politie dat hij kwaad was omdat het zogenaamde Jared-dieet, dat hij had gevolgd en waarbij alleen broodjes kalkoen van Subway mogen worden gegeten, niet werkte. Hij wilde zijn geld terug en had daarom de filialen overvallen. Het Jared-dieet werd vijftien jaar geleden bedacht door Jared Fogle, die ruim 110 kilo afviel door alleen maar kalkoensandwiches van de keten te eten. Hij verscheen daarna in tal van advertenties van Subway en verdiende daarmee zo’n 12 miljoen euro. Torrance zit nu vast in de plaatselijke gevangenis. De borgsom is ruim 300.000 euro.

In de Noord-Indiase stad Bareilly heeft een gekantelde, volgeladen vrachtwagen met blikjes en flesjes bier gezorgd voor een complete verkeerschaos. Omstanders maakten gretig gebruik van de gratis drank die op de weg lag. De bestuurder en zijn broer, allebei lichtgewond, werden gered door omstanders. Al snel nadat het nieuws over de gecrashte vrachtwagen bekend werd onder de bewoners, kwamen zij met jerrycans, mokken en plastic zakken aangesneld om deze te vullen met drank. Zelfs vanuit nabij geleden dorpen kwamen mensen aangesneld. Binnen korte tijd waren veel bewoners dronken en ontstonden er opstootjes. De politie moest eraan te pas komen om de orde op de weg te herstellen. Jitenda Kumar was ooggetuige van de crash en vertelt wat hij zag: “De bestuurder verloor de controle over de vrachtwagen nadat er een fietser zomaar de weg opschoot. Door de impact van de crash belandden er allemaal dozen met blikjes en flesjes bier op straat.” “Zelfs andere weggebruikers begonnen te drinken, aangezien er in eerste instantie toch geen politie was om de boel in de gaten te houden”, vertelt een andere ooggetuige. Inspecteur Sunil Kumar Sirohi van het CB Ganj politiebureau bevestigt: “Zodra we aankwamen controleerden we de situatie en zorgden we ervoor dat de weg vrij werd gemaakt. Het onderzoek naar het incident is inmiddels gaande. De truck was onderweg van Gonda naar Meerut en we zijn nu aan het nagaan hoeveel bier de lading van de truck precies bedroeg.”

Vijftig jaar nadat ze stiekem een dakpan van klei meenam van de opgravingen in Pompeï, heeft een Canadese vrouw het historische kleinood teruggebracht. De 70-jarige vrouw verklaarde aan de Italiaanse autoriteiten dat ze geplaagd werd door wroeging. De vrouw bezocht op haar twintigste de opgravingen van de stad die in 79 na Christus werd edolven onder een laag lava uit de Vesuvius. ”Wat me ertoe bracht om het mee te nemen was mijn Italiaanse afkomst, ik nam het mee als souvenir op mijn eerste reis naar het land van mijn voorouders”, zei ze tegen de krant. Diefstal komt vaker voor in Pompeï en bij andere opgravingen. In maart probeerde een Canadees een stukje van het Colosseum mee te smokkelen en onlangs werden twee Amerikanen op het vliegveld van Rome betrapt met resten uit Pompeï.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Buiten de dagelijkse orde

  1. sjoerd zegt:

    Je hebt rare mensen in deze wereld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s