Bert Oosterbosch

Hoewel hij zijn talent en belofte ruimschoots had waargemaakt, is het overlijden van berwielrenner Bert Oosterbosch op 32 – jarige leeftijd in 1989 een tragische gebeurtenis. Vanwege zijn jeugdige leeftijd en ook door de raadsels waarmee zijn dood was omgeven en nog meer door de geruchten die vooral in latere jaren gingen rondzingen. Er is weliswaar tot op de dag van vandaag volgehouden dat hij het slachtoffer is geworden van een acute hartstilstand. Het neemt echter niet weg dat er vaker op wordt geduid dat hij zijn successen, vooral als gevreesd tijdrijder en wereldkampioen op de baan in die discipline, behaalde in een tijd, eind tachtiger jaren, dat er al driftig experimenten werden uitgevoerd met epo. Het blijven onbewezen beweringen, die de reputatie van Bert Oosterbosch beslist hebben beschadigd. Onverdiend en eigenlijk beneden alle peil omdat hij zich daar niet meer tegen kon verdedigen. Dat maakt zijn voortijdig overlijden des te tragischer.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Bert Oosterbosch

 1. Dhyan zegt:

  Als hij dood is wat valt er dan nog te beschadigen?
  Het beschadigd alleen jouw gedachten over hem.

 2. sjoerd zegt:

  Ik denk ook dat dat het risico is van het vak…

 3. Ximaar zegt:

  Betaalde topsport is hoedanook ongezond. Het kan heel goed zijn dat enig prestatieverhogend link bijgedragen heeft aan zijn overlijden. Ik heb het destijds en daarna niet gevolgd. Maar duursporters redden zichzelf ook de vernieling in te fietsen of lopen zonder middelen. Sommige voetballers zijn ook vaak langdurig geblesseerd omdat met het trainen te ver gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s