Pillen en criminaliteit

Over mijn standpunt aangaande het gebruik van pilletjes tijdens feesten en festivals ben ik, denk ik, in het geheel niet onduidelijk geweest. Maar toen ik het logje daarover een aantal dagen geleden had geschreven en geplaatst, realiseerde ik mij eigenlijk meteen dat een bepaald aspect, en zeker niet het minst belangrijke, onbesproken was gebleven. Wat juist zo jammer was omdat met name daarin de totale maatschappelijke hypocrisie en onmacht, ook en juist van de overheid met haar specifieke verantwoordelijkheid, tot uitdrukking komt. Want toevallig moeten al die miljoenen pillen wel wekelijks, misschien wel dagelijks geproduceerd, gedistribueerd en op de markt gebracht worden. En dat gebeurt dan dus ook met een vanzelfsprekendheid, die gelijk is aan die waarmee de avondkrant dagelijks in de brievenbus valt. Het spul is makkelijk te krijgen en bereikt ook ieder die er gebruik van wil maken. Ondanks dat bestuurlijk Nederland er niets van wil weten, de andere kant op kijkt, want het gebruik ervan niet mag tolereren. Wat niet weet, wat niet deert, is daarbij het motto, met als enige uitkomst dat daardoor onder hetzelfde hoedje gespeeld wordt met degenen die door hun productie-aktiviteiten en alles dat daarop volgt, het massale gebruik van de pilletjes, de xtc, de speed mogelijk maken, daaraan dik en dik verdienen en uiteraard in hun vuistjes lachen.

En dat het de georganiseerde misdaad is die aan deze lucratieve, illegale handel de handen warmt, hoeft geen betoog. Wie zou zich anders zo professioneel en zo massaal met deze onwettige bezigheid inlaten, als daar ook nog zoveel geld in te verdienen is? Allemaal dus volgens het boekje, althans overeenkomstig de wetten en logica die in dit tijdsgewricht maatschappelijk heersen. Met bijna even voor de hand liggend bestuurslagen en opsporingseenheden die ook best weten hoe haasje in deze scene hupt, maar zich verder onmachtig gedragen. Het allemaal laten gebeuren, omdat prioriteiten kennelijk ergens anders liggen en die enkele dode die erdoor valt, pech heeft gehad en tegelijk zichzelf kan bedanken gegeven de eigen verantwoordelijkheid, die elke burger ook heeft. Vrijheid, blijheid en het liberalisme ten top, met veldwachter Opstelten als personificatie van die dubbele moraal voorop, als hij voor de goede orde stelt dat in feite niets mag, maar tegelijk erkent de middelen om te handhaven te ontberen, waardoor alles mogelijk wordt en de burger vervolgens ook maar wat doet. Met als enig gevolg dat de overheid en de georganiseerde misdaad onder dezelfde deken komen te liggen, met de ruggen naar elkaar om zich tegelijk intussen daaraan wel hevig te warmen. Met Opstelten daar pontificaal tussen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Samenleving en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Pillen en criminaliteit

  1. sjoerd zegt:

    Hoe je het ook draait of keert, het blijft toch ook een eigen verantwoordelijkheid om daaraan toe te geven…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s