Cheri in Barcelona

Er zijn echt geen vierentwintig uur voor nodig om erachter te komen dat er in Barcelona genoeg te genieten is en dat het leven er voor de bezoeker bepaald niet verkeerd hoeft te zijn. Hoe dat voor de plaatselijke bevolking ligt, is uiteraard in vijf dagen tijd onmogelijk te peilen. Wij zijn in elk geval in alle opzichten aan onze trekken gekomen en we hadden bijvoorbeeld een van die pleintjes waar Barcelona fameus om is, direkt om de hoek van ons hotel, op twintig passen loopafstand. Het had beroerder uit kunnen pakken, te meer omdat we daardoor in de luxe situatie verkeerden om steeds bij een werkelijk uitstekend restaurant terecht te kunnen. Een mooie menukaart, fijne wijnen. Wat wil een mens nog meer als de prijzen zich ook nog eens aangenaam blijken te verhouden tot de niveaus die we in Nederland gewend zijn. Terwijl daar, merkten wij in tweede instantie, bepaald minder kwaliteit tegenover stond dan onze Spaanse gastheren en – vrouwen te bieden hadden. Maar ook daar bleef het nog niet bij.

Want kom er maar eens om dat je in de derde week van oktober ’s avonds laat nog op een terras van je lekkernijen mag genieten terwijl het Barcelonese straatleven zich rond je voltrekt en er nog geflaneerd, gefietst en geskated wordt dat het een lieve lust is. Waarmee de pret voor ons nog niet op was en wij in eerste aanleg van onze stoelen vielen van verbazing toen wij het interieur van dat restaurant, Cheri aan de Carrer Enric Granados, zagen en daarvan meteen konkludeerden dat we zoiets nog nooit voorgetoverd hadden gekregen. The Great Gatsby, Art Deco, Jugendstil, fin de siècle, Moors, Catalaans, de koloniale tijd. Al die elementen waren in dat interieur verwerkt tot een mengeling van stijlen, waarin niets vloekte of niet paste. Integendeel, het resultaat mocht er werkelijk zijn, was uniek en bekoorde ons zo dat het niet meer dan logisch is dat de lezers van dit weblog er ook in moeten delen. Vandaar de drie foto’s die zoveel mogelijk de schoonheid van dit verrukkelijk etablissement willen weergeven.

019020022

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in De wereld en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Cheri in Barcelona

  1. Margo zegt:

    Geweldig zeg, dat interieur! Onze ervaringen met de Spaanse keuken zijn niet zo geweldig. Natuurlijk is de keuze anders of je in een grote stad bent of in een klein plaatsje. In ons hotel was het prima maar saai en verder in restaurants saai en nog saaier. Tot ronduit smakeloos. Wat mij ook niet bevalt is dat je pas om 8 uur kunt dineren, voor die tijd kun je brood krijgen, meer niet. . Maar ook dan konden we de tweede week nog heerlijk buiten zitten. En ’s morgens bij het ontbijt ook weer. Wij vonden de temperaturen die tweede week te hoog (tot 32°) en we konden ons niet voorstellen hoe dat hartje zomer te overleven is! Maar ja, we worden oud. Vroeger verdroegen we dat allemaal! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s