Pilletjes…….

Vier doden bij het Amsterdam Dance Event. Nederland was weer eens te klein. Paarden werden uiteraard weer achter de wagen gespannen en de put werd voor de zoveelste maal gedempt terwijl het kalf al hoog en breed verdronken was. Met vanzelfsprekend de Kamervragen en een Amsterdams gemeentebestuur dat alle vertrouwen uitsprak in de organisatie van het evenement. Kortom, business as usual en niets nieuws onder de zon. In die zin dat nergens een fundamentele vraag werd gesteld over de sfeer waarin en de voorwaarden waaronder kennelijk anno nu nog alleen maar feest gevierd kan worden. Of wordt er om de hete brij heen gedraaid in de wetenschap dat elk bezwaar, iedere opmerking die over maarschappelijk afglijden gaat, onmiddellijk gepareerd zal worden met de verwijzing naar de traditionele genotmiddelen zoals tabak en alcohol, die ook altijd getolereerd werden omdat ze immers de gezelligheid en de feestvreugde verhoogden terwijl hun schadelijkheid maar al te bekend was? Waardoor de boel dus de boel wordt gelaten en niemand zich nog ergens druk over maakt, hoogstens moord en brand schreeuwt als er onheil is geschied. Alsof er zich dan een nationale ramp heeft voltrokken die de ziel der natie treft en waarbij elk ander leed gewoon in het niet zinkt.

Zo gonsde het en ging het nu ook tekeer in de Nederlandse media. Het zal allemaal best erg zijn. Met name voor ouders die hun kinderen op die manier kwijt zijn geraakt. Maar meestal zijn en waren het wel volwassen mensen die risico’s namen en willens en wetens op zochten en uit het oog hadden verloren dat zonder die pillen er ook voluit gefeest kan worden. Waarmee de hele kwestie zich totaal niet verhoudt met de problemen van mensen in het Midden Oosten die op de vlucht moeten voor het IS – geweld of met de situatie van miljoenen mensen in West – Afrika die bedreigd worden door het ebola – virus. Die alle leed dus overkomt en dat ze bepaald niet opzoeken. Dienstiger was het geweest als daar lawaai over was en wordt gemaakt, in tegenstelling tot het misbaar dat tot stand kwam na en door die vier doden tijdens het Amsterdam Dance Event, welke in feite uitsluitend bewijzen dat we collectief de weg zijn kwijt geraakt. Normaal als we het gebruik van xtc en speed tijdens uitgaansavonden en festivals zijn gaan vinden om vervolgens hemel en aarde te bewegen als er onverhoopt toch iets fout gaat. Is dat hysterie of noemen we het gewoon hypocrisie? Of gebeurt het allemaal omdat we murw zijn gemaakt en niets ons meer interesseert en we het daarom maar allemaal best vinden?

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Samenleving en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Pilletjes…….

  1. sjoerd zegt:

    Dit lijkt meer op eigen schuld, dikke bult. Dat de regering maar eens zijn verantwoordelijkheid neemt en het gedoogbeleid aan de kant zet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s