Het gemak van de smartphone

Ik was hem even kwijt, Paul van der Steen, die toch wel altijd wat wist te maken van zijn woensdagse en zaterdagse columns in Dagblad de Limburger. Tussen alle gezapigheid die die ochtendkrant zo kenmerkte, zag hij altijd kans om toch een paar stevige kruiden aan te brengen in de vorm van vierkante en onomwonden meningen, voorzien van de vette knipoog. De laatste maanden was daar wat mij betreft wel de klad in gekomen. Tot zijn overdenking van vanochtend, waaraan ik met plezier en natuurlijk instemming het volgende fragment ontleen:

“Uit onderzoek van een Brits marketingbureau blijkt dat de gemiddelde smartphone-gebruiker in totaal drie uur en zestien minuten per dag op het schermpje van zijn of haar apparaat tuurt. Verontrustende verkleving, inderdaad. Nog alarmerender is de frequentie van kijken: 221 keer per dag. Uitgaande van acht uur slaap staat dat voor om de vier minuten! Gemiddeld! De aandachtsspanne van apensoorten zonder mobieltjes moet inmiddels groter zijn dan die van de mens. Bij menig gesprek dwalen de gedachten van de deelnemers nbal na een minuut of tweeënhalf af: leuk praatje, maar wat mis ik ondertussen op Facebook? Hoeveel tijd schiet er bij alle verplichtingen op een dag nog over voor het waarnemen van de werkelijke wereld? Kijken naar natuur, dierbaren en ander moois. En dat alles ook echt te zien. Geliefden af en toe eens vasthouden wordt ook een zeldzaamheid. Al zal de moderne multitasker wel zijn wegen vinden voor het uiten van liefde. Het wachten is op het eerste onderzoek dat duidt op het massaal oprukken van de omarming 2.0, de knuffel die altijd minstens één hand vrijhoudt voor het checken van de smartphone.” (bron: Dagblad de Limburger)

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Knipoog en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Het gemak van de smartphone

  1. sjoerd zegt:

    Goh, na dit te lezen kon ik het niet nalaten om op mijn iPhone even te kijken of in niks gemist had.

  2. Ximaar zegt:

    Voorheen keken hele volksstammen zo regelmatig op hun horloge, waar alleen maar de tijd op te zien is. Beide heb ik dus niet, ze bekijken het maar. 😉

  3. Dhyan zegt:

    Ik heb ze beiden ook niet en mis er niks aan, daarentegen heb ik meer oog voor andere dingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s