De pinautomaat van Schimmert

Het zal ongeveer een half jaar geleden zijn dat de enige pinautomaat in Schimmert van plaats veranderde. Haar aanwezigheid in hetzelde pand als waar de plaatselijke huisartsenpraktijk gevestigd was, werd toch te bezwaarlijk geacht, ook al was die samenloop verklaarbaar omdat tot voor een jaar of acht de Rabobank daar haar kantoor had gehouden. Het gevolg was dat circa honderd meter verder, in de nabijheid van een bushalte, een provisorisch gebouwtje, een soort blokkendoos, werd opgetrokken, waarin dezelfde pinautomaat werd aangebracht. Dat gebeurde zonder veel rumoer en weinig vragen. Het was zoals het was en de inwoners vervolgden daar hun gewoonte om er geld te betrekken. Dus op het eerste gezicht niets aan de hand, hoewel de hele voorziening er in feite ombelemmerd en onbeveiligd bij lag. Wat bij mij des te meer in het oog sprong toen iemand zo langs zijn neus het idee opperde dat het voor een paar brutale en zware jongens toch een koud kunstje moest zijn om dat hele gebouwtje in een mum van tijd op te blazen om er vervolgens met een vette buit haast ongezien van door te gaan. Ze hoefden maar even op de komst van zo’n pantserwagen van Brink’s te letten en het spel kon daarna zo op de wagen. En nog zou ik mijn schouders ervoor hebben opgehaald als ik de volgende dag niet het bericht had gelezen dat de Rabobank in Maastricht besloten had om de pinautomaten uit Schin op Geel en Sibbe weg te halen vanwege het lage aantal opnames en gezien alle beveiligingsrisico’s.

Plus ook nog eens de omstandigheid dat in de direkte omgeving van die beide automaten nauwelijks gelegenheden zijn waar met contant geld betaald wordt. Pats, boem, zo uit de hoge hoed getoverd. Pot voor meneer, moeten al die snelle bankiers in Maastricht hebben gedacht om vervolgens deze oncontroleerbare argumenten en overwegingen het Limburgse platteland in te slingeren. Typische bankiersarrogantie en – eenzijdigheid, waar men het in Sibbe en Schin op Geul mee kan en moet doen en men daar dus helemaal niets opschiet met dit schot voor de boeg in de richting van alle overige Rabo-klanten in het Zuiden van Limburg. Want dat wij in Schimmert nu wel gewaarschuwd zijn en daarom voor twee tellen, hoeft geen betoog, hoewel ook ons lot wel bezegeld lijkt. Omdat niet valt in te zien waarom de hier al genoemde argumenten en overwegingen ook niet op ons dorp en haar inwoners toegepast kunnen worden en bovendien geen kruid is gewassen tegen de voldongen feiten die de Rabo steeds pleegt te stellen, met de permanent volgehouden bezwering dat klantvriendelijkheid hoog bij haar in het vaandel staat. Zodat het te verwachten is dat we ook hier snel dag met het handje tegen onze pinautomaat kunnen zeggen, tenzij die voor die tijd al de lucht in is gegaan.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De pinautomaat van Schimmert

  1. sjoerd zegt:

    Je ziet ze steeds meer opduiken in winkelpanden. Bij makado in Beek staan er zelfs drie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s