Bizarre records

Aan bizarre records blijft er ook geen gebrek. Elke week zijn er weer berichten te lezen over mensen die kennelijk zo’n geldingsdrang hebben dat het voor hen niet gek genoeg hoeft te zijn als ze met hun curieuze prestatie maar ergens voorgoed in welke annalen ook maar opgetekend worden. Met de volgende drie als de overtuigende en volgende voorbeelden daarvan:

Eli Kari Gjengedal heeft het wereldrecord verbroken voor de langste tijd achter elkaar het weer presenteren. De weervrouw van de Noorse zender TV2 presenteerde 33 uur de weersvooruitzichten. Het vorige record stond op 24 uur. Kari Gjengedal ging ruim negen uur langer door na het verbreken van het record. Na elke zestig minuten presenteren mocht de weervrouw vijf minuten pauzeren. De vrouw presenteerde op een gegeven moment in haar pyjama. Ook werd ze tussendoor gemasseerd om haar recordpoging draaglijker te maken. De weervrouw zou na haar 33 uur lange weersvoorspelling allereerst een biertje willen drinken in de kroeg.

Een 31-jarige man uit Italië is zondag wereldkampioen koeien melken geworden met een nieuw wereldrecord. Gianmario Ghirardi, zoals de man heet, molk tijdens de wedstrijd in de Italiaanse gemeente Lenna in twee minuten tijd 8,7 liter melk uit zijn koe Mirka. Het vorige wereldrecord, 4,5 liter melk in twee minuten, stond op naam van de onttroonde wereldkampioen Maurizio Paschetta. De Italiaan weigerde zijn wereldtitel te verdedigen, omdat hij van mening is dat de dopingcontroles niet in orde waren. De organisatie weerspreekt de kritiek. “We zijn experts”, zegt hoofdorganisator Francesco Maroni. “We hebben de koeien wel een uur gekeurd. En er waren ook nog eens acht juryleden.”

De Britse Amy Hughes heeft 53 dagen lang elke dag een marathon gelopen. De 26-jarige sportfysiotherapeut deed mee aan wedstrijden door heel Engeland en sloot haar recordpoging zaterdag af in Manchester. Amy begon op 6 augustus in Chester aan haar eerste marathon. Zij had eerst voor ogen het damesrecord van meest achtereenvolgende gelopen marathons in evenveel dagen te verbreken, dat stond op 17. Maar de Britse wist van geen ophouden en verbrak ook het mannenrecord, dat op 52 stond. ”Het voelt alsof ik nog wel even door kan gaan. Ik voel me alleen maar sterker”, zegt Amy. ”Als iemand nu zou voorstellen om een 54e marathon te lopen, zou ik het waarschijnlijk wel doen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa. Bookmark de permalink .

2 reacties op Bizarre records

  1. Dhyan zegt:

    Telkens weer geef ook jij blijk onder de indruk te zijn van sport en andere prestaties, daar waar daar vraag naar is verschijnen dat, ook op onzinnige vlakken.

  2. sjoerd zegt:

    Er zit inderdaad geen enkel nuttig aspect in…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s