Verzoek om een wonder

In het uiterste puntje van de teen van de Italiaanse laars, direkt in het zicht van Sicilië, ligt het bijna dertienduizend inwoners tellende Calabrische stadje Locri. Het plaatselijk bestuur kampt met een gigantisch probleem, zoals zich dat waarschijnlijk alleen in die omgeving kan voordoen en dus wel het volgende opmerkelijke nieuwsfeit moet opleveren:

“De burgemeester van het Zuid-Italiaanse Locri heeft een brandbrief aan Jezus gestuurd en om een wonder gevraagd. Burgemeester Giovanni Calabrese slaagt er maar niet in om het ziekteverzuim onder zijn gemeenteambtenaren onder de tachtig procent te drukken. Van de honderdvijfentwintig gemeentelijke werknemers zijn er nooit meer dan twintig tot vijfentwintig tegelijk aan het werk, aldus de burgervader in de krant La Repubblica. In arren moede doet de burgemeester af en toe zelf wel eens een klus: zo bestuurde hij een busje met gehandicapte jongens omdat de bestuurder weer ziek was. Ook toog hij eens zelf met een emmertje asfalt door de straten om gaten in het wegdek te vullen, bijgestaan door een wethouder en andere vrijwilligers. Aangiftes bij de politie, fiscale recherche en andere overheidsdiensten hebben aan het ziekteverzuim van de ‘fannuloni’ (nietsnutten) niets veranderd. Daarom besloot de burgemeester hulp te zoeken bij God.” (bron: Dagblad de Limburger)

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Verzoek om een wonder

  1. Mack zegt:

    uitkering stopzetten wil nog wel eens helpen in zulke gevallen.

  2. sjoerd zegt:

    80%… een wonder is daar niet genoeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s