Een magische datum

Het had weinig gescheeld of de eerste september, welke voor mij door de jaren heen een magische datum is geworden en ook bleef, was tegen mijn gewoonte in aan mijn aandacht ontsnapt. Wat dan toch het gevolg zou zijn geweest van mijn overvloedige consumptie van de Boschendal. Maar dat terzijde, omdat daarmee de kans kon ontstaan dat mijn beweringen over haar zegeningen al weer meteen ontkracht zouden worden. Dat gebeurt dus niet omdat ik de magie van de eerste september alsnog aan de vergetelheid ontruk met de simpele konstatering vooraf dat de prominente rol die die datum in mijn leven is gaan en blijven spelen, allereerst opvallend is en zo in het oog springt dat het haast geen toeval meer kan zijn, zonder dat ik er een verklaring voor kan geven of een beroep zou willen doen op de voorzienigheid. Waarin ik namelijk niet geloof.

Maar het neemt allemaal niet weg dat drie van mijn vier werkkringen steeds op die datum van start gingen. In 1970, in 1975 en 1987. Mijn verhuizing naar Zuid-Limburg vond eveneens plaats op zo’n eerste september, vandaag negenendertig jaar geleden. Blijft over het tijdstip waarop ik definitief mocht stoppen met werken. Dat viel opnieuw op 1 september. In dit geval in het jaar 2003. Waarmee de cirkel van mijn leven als het ware werd rondgemaakt en logica en magie bij wijze van spreken samenvielen, zonder dat ik er een verklaring voor heb noch mij zal verschuilen achter hogere machten die kennelijk over de loop van mijn leven zouden beschikken. Daar geloof ik absoluut niet, hoewel ik ook wel zie dat in deze samenlopen wetmatigheden schuil gaan, die ik dus niet begrijp en ook niet kan en wil duiden. Hoewel ik uiteraard opensta voor elke originele gedachte die wel dat licht hierop werpt, dat ik maar niet weet te vinden.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Een magische datum

 1. Laurent zegt:

  Dat is wel bijzonder, ja. Ik heb al mijn (serieuze) banen trouwens wel ook tussen juli en september gevonden

 2. Laurent zegt:

  Nou ok juni, deze laatste was 10 juni.

 3. Laurent zegt:

  Heb je het over vier maanden, maar de kans daarop bij vier banen is 1 op 81.

 4. sjoerd zegt:

  En ik heb helemaal niets met die datum….

 5. Mack zegt:

  Dus mocht je op die datum overlijden, in 2044, dan kijk je daar niet van op? 😉

 6. Margo zegt:

  Ik veranderde ook vaak van richting rond begin september. Heeft ook te maken met dat het nieuwe studieseizoen dan begint.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s