Chaos in de Oekraïne

Als alle commentatoren en analisten geloofd moeten worden, dan is het belangrijkste oogmerk van Poetin in het hele Oekraïne – konflikt om alles en iedereen te desinformeren, waarna hij de door hem beoogde stappen kan maken. Wat dat betreft heeft hij in elk geval bij mij dus al een eerste succes geboekt. Want het is langzamerhand voor mij onmogelijk geworden om nog ergens een touw aan vast te knopen, laat staan dat ik weet wie wat is of doet of waarover gaat. Of is er iemand die de separatisten, rebellen, hulptroepen, konvooien, patriotten en reguliere eenheden wel uit elkaar kan houden?

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd. Bookmark de permalink .

5 reacties op Chaos in de Oekraïne

 1. sjoerd zegt:

  Verdeel en heers…

 2. Margo zegt:

  Oh gelukkig, ik dacht dat het aan mij lag dat ik het niet meer snap.

 3. Mack zegt:

  Hans denkt net als ik dat een oorlog tussen twee partijen gaat, een goede en een slechte.

 4. Ximaar zegt:

  Helaas is dit conflict al begonnen na het uiteenvallen van de Sovjet Unie en is het niet pas ontstaan na het neerstorten van de MH17. Alle partijen maken elkaar uit voor rotte vis en leugenaars en iedereen verzint wat de ander voor kwaads met hen voor heeft. Putin hoort daar zeker bij, maar het verwondert mij niet als er meer leugens verspreid worden door Kiev. Heel veel wat zij gemeld hebben is inmiddels teruggedraaid als onzin. (ook door de Nederlandse journalisten die ter plaatse zijn geweest.) Dat de EU en vooral de Navo zo pro-Kiev zijn is me een raadsel, maar het zorgt er wel voor dat de misinformatie daardoor optimaal is.

  Op de Westerse media hoor je dat de Russen verkeerd worden geïnformeerd. Dat zal heel goed kunnen, maar onze nieuwsvoorziening over dit conflict deugt ook niet.

  Zeer kwalijk is dat Nederland een contract heeft getekend waarbij partijen MH17-informatie middels een veto achter mogen houden. Opzich is dat al niet fris, maar 1 van die partijen is de Ukraine (Kiev-regiem) en het staat totaal niet vast dat die onschuldig zijn bij de MH17.

 5. Emigrant zegt:

  Ach, als je de hoofdlijn maar in de gaten houdt: er is daar een vredesproces gaande.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s