De last van dierengeluiden

Er zijn mensen die het gewoon slecht met zichzelf getroffen hebben en dus op de meest curieuze wijzen de nieuwskolommen halen. Zoals bijvoorbeeld die man die vlak naast het dierenpark in Mönchengladbach woont en nu tegen dat dierenpark een rechtszaak heeft aangespannen omdat de daarin ondergebrachte zeehonden volgens hem te luid briesen. Het gaat om het eerste proces wegens zeehondengeluiden in de Duitse rechtsgeschiedenis. De klacht van de man betreft niet alleen die zeehonden, maar ook de geluiden die hanen, schapen en geiten maken. Het dierenpark heeft jaren aaneen vergeefs met de man onderhandeld. De dierentuin in Mönchengladbach is goed voor 250.000 bezoekers per jaar.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op De last van dierengeluiden

 1. Jolie zegt:

  Ja, wat bezielt zo iemand.. steek die energie (en dat geld) dan in (een serre van) dubbel glas, of in verhuizen: wie zat daar langer, die man of die dierentuin. (Het dierenpark, zo blijkt: http://www.rp-online.de/nrw/staedte/moenchengladbach/tiere-zu-laut-klage-gegen-den-tiergarten-aid-1.4482660 )

  Het doet me denken aan onze Klaaggristen, die tegenover de voormalige school van onze kinderen is gaan wonen. Vre-se-lij-ke tiran. Voetballen op het schoolplein? (=geheel legitiem)? Je riskeert te worden weggestuurd door deze Gelovige. (En ja, wie ergens in Gelooft, mag natuurlijk altijd van alles Eisen. Nou, ik geloof in: Spelende Kinderen en Vrolijke Dieren ;-})

 2. Dhyan zegt:

  Je hebt makkelijk praten Jolie, je zult er maar naast wonen en de hele dag in deze geluiden zitten dan ga je wel hunkeren naar even dat kleine beetje rust. Als er dan even geen school is met een flinke meute (onderschat dat niet) gillende en continu op de stenen doordringende stuiterende ballen ben je blij dat het terrein buiten schooltijden daarvoor nou eens (heel even) niet gebruikt wordt, dat ze buiten schooltijden dan even ergens anders gaan gillen, hand- en voetballen.

 3. Jolie zegt:

  Nee Dhyan, zo makkelijk praten is dat niet.
  De gemeente heeft een bord geplaatst dat het schoolpleintje (schooltje van 100 kinderen, dat er al meer dan 100 jaar zit) buiten schooltijd publiek/openbaar terrein is, compleet met regels en openingstijden. Drie jongens die daar om 17uur s middags een (1) balletje trappen: volkomen legaal, binnen de regels etc. De woonhuizen er tegenover hebben al een jaar of 80 de bestemming woonhuis, geen gebedshuis. Die bevinden zich elders.
  We hebben het hier niet over excessief kinderlawaai of schoolpleingebruik dat niet binnen de door de gemeente opgestelde regels valt, maar over een kinderachtige man die kinderen treitert en de openbare weg met verf bekladt (laat ik niet teveel opnoemen, want je zou ‘m zomaar kunnen herkennen: privacy.)
  Ik hoor liever spelende kinderen dan het gezeur van iemand die zijn hele omgeving zijn uitzonderlijke en onwettelijke wil wil opleggen.

 4. sjoerd zegt:

  Je hebt mensen die kapitalen uitgeven om die beesten te zien… Verhuizen zou ik zo zeggen…

 5. Emigrant zegt:

  Bij dierentuinen kan het ook geweldig naar nijlpaard of gorilla stinken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s