De viool in de jazz (3)

In het drieluik over de rol van de viool in de jazz mag natuurlijk niet de man ontbreken die dit instrument introduceerde in dit muziekgenre en zich daarmee gemakkelijk de rol van nestor als jazzviolist kon aanmeten. Van hem, Joe Venuti (1903 – 1978), is de laatste bijdrage in dit overzicht. Hij speelt, begeleid door pianiste Marion McParland, in een nogal oubollige setting met publiek dat aan keurig gedekte tafeltjes zit, ‘China boy’. Maar ja, het was ook nog maar 1975.

https://www.youtube.com/watch?v=IHE5Ae2kXlY

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op De viool in de jazz (3)

  1. Jolie zegt:

    Prachtig! Deze maand komt donderdagen tekort 🙂
    Uit mijn eigen jazz/viool/favorieten (ik heb hem nog eens live gezien op het North Sea Jazz) Stephane Grappelli, waarvoor deze Augustus nog wel met een week verlengd mag worden 😉 (ook voor het eindelijk-even-niet-regenende-weer trouwens ;-})

  2. Jolie zegt:

    Ja, knap hè, zo trefzeker spelen, nog steeds.. In de jaren negentig werd hij bij het NSJ-festival praktisch het podium opgetild, maar dat was dan ook het enige waaraan zijn ruim 80+leeftijd te merken was. Een lieftallige verschijning met een lieftallige jazzy ‘sound’!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s