Roze wegen

In de baaierd van nieuws, feiten en meningen die langs ontelbaar vele wegen tot ons komen, wordt het steeds lastiger om een grens te trekken tussen schijn en werkelijkheid, tussen zin en onzin. Wie serieus aan opinievorming mee wil doen, de per dag geldende dan wel veranderende stand van zaken wil volgen, zal toch over een forse hoeveelheid onderscheidingsvermogen dienen te beschikken. Want kom er maar eens uit en vertel waar de knipoog eindigt en de ernst plus het gefronste voorhoofd begint in bijvoorbeeld het volgende bericht dat afkomstig is uit de kokers van, naar aangenomen mag worden, weldenkende beleidsmakers van een Engelse verzekeringsmaatschappij. Het zal wel als positief discrimineren bedoeld zijn, maar intussen wordt de helft van de Engelsen weggezet als mannen die bumperkleven, veel te snel voorbij razen in hun sportauto’s en het knipperlicht achterwege laten als ze van baan wisselen. Voor vrouwen die daar dus gruwelijk de pest aan hebben, is er dus goed nieuws omdat die verzekeringsmaatschappij namelijk roze wegen heeft ontwikkeld die speciaal voor vrouwelijke bestuurders bestemd zijn.

Speciale parkeerplaatsen voor vrouwen zagen we al eerder opduiken, maar een weg voor vrouwen kenden wij nog niet. Als het aan verzekeringsmaatschappij Sheila’s Wheels ligt, komt daar snel verandering in en kleuren tientallen wegen in Londen binnenkort roze. Wie denkt dat deze zogenoemde ‘Pink Lanes’ één grote grap zijn, slaat de plank mis: “Met dit idee willen we de wegen voor vrouwen veiliger maken”, vertelt Andy Sommer, woordvoerder van Sheila’s Wheels. “Mannen zijn vaker betrokken bij verkeersongevallen. Daarnaast worden ze ook vaker op de bon geslingerd dan vrouwelijke weggebruikers. Met de roze geschilderde wegen willen we vrouwen uit deze gevaarlijke omgeving halen”, aldus Sommer. Het concept van Sheila’s Wheels is dan misschien wel serieus, maar of de roze wegen er daadwerkelijk gaan komen, blijft nog maar de vraag. Er hangt namelijk een prijskaartje aan van miljoenen euro’s. Waardoor dit hele idee uiteindelijk toch die echt te dure grap blijkt te zijn.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Knipoog en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Roze wegen

  1. sjoerd zegt:

    Gekker kunnen we het echt niet maken…

  2. Emigrant zegt:

    Dat heeft toch alleen zin als er ongelijkvloerse kruisingen met mannenwegen worden gebouwd. Anders botsen ze alsnog tegen zo’n gevaarlijke bruut aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s