Een selectie van larie

Het is zaterdag. Dus wordt er weer ruimte gemaakte voor de gebruikelijke selectie van larie die gedurende de afgelopen week op de diverse nieuwssites te vinden was. Met vooral de nadruk op het feit dat het maar een greep is uit de overvloed aan nonsens en met name ongelooflijk nieuws dat steeds door persagentschappen gedebiteerd wordt. Omdat die blijkbaar ook wat moeten om de aandacht te vangen.

Een vrouw in de Chinese provincie Jiangsu die 26 huwelijken sloot, handelt in strijd met de Chinese éénkindpolitiek. De 40-jarige vrouw ontdekte tijdens haar 25e huwelijk dat ze zwanger was van haar vorige echtgenoot, met wie ze besloot te hertrouwen. Omdat de man al twee kinderen heeft bij een andere vrouw, mag het kind echter niet onder zijn naam worden geregistreerd. De vrouw besloot daarop terug te keren naar de man die ze in de steek liet, omdat ze niet wil dat haar kind zonder wettige vader opgroeit. Als ze niet van de biologische vader scheidt, kan ze worden aangeklaagd voor bigamie. De Chinese trouwde in totaal met vijftien verschillende mannen, en hertrouwde met negen van hen. Het is niet bekend waarom ze zo veel huwelijken sloot.

Een 36-jarige man uit Canada is in strijd met verzekeringsmaatschappij ICBC vanwege de pasfoto voor zijn nieuwe rijbewijs, waarop hij om religieuze redenen met een vergiet op zijn hoofd op staat. De verzekeringsmaatschappij, die het nieuwe rijbewijs van Obi Canuel uitgeeft, heeft de man laten weten dat een vergiet niet wordt erkend als officiële religieuze verplichting. Hij heeft volgens de maatschappij alleen recht op een rijbewijs met een foto zonder vergiet. Op zijn verzekeringspas is de foto met het vergiet wel toegestaan. Canuel voelt zich gediscrimineerd. “Belachelijk. Ik voel me spiritueel verbonden aan mijn vergiet. En het is niet aan een verzekeringsmaatschappij om te bepalen welk hoofddeksel wel of niet voor religieuze doeleinden mag worden gebruikt. Ze ontnemen mijn recht op religieuze expressie”, aldus Canuel. De verzekeringsmaatschappij heeft Canuel een gratis nieuwe pasfoto aangeboden, maar dat aanbod heeft hij naast zich neergelegd. Canuel heeft zijn strijd met ICBC gedocumenteerd in een Youtube-video en hoopt dat de maatschappij onder druk van de media toch overstag gaat. Mocht dit niet werken, dan maakt hij er een rechtszaak van. Canuel is aanhanger van het pastafarianisme, de kerk van het Vliegende Spaghettimonster. Dit geloof werd in 2005 opgericht als parodie op het creationisme en intelligent design. Een vergiet behoort tot de geloofsuitingen van de religie. In vier landen, waaronder de Verenigde Staten, is het voor ‘pastafari’ wel toegestaan om met een vergiet op de rijbewijsfoto te staan.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Een selectie van larie

  1. sjoerd zegt:

    Ik wil ook zo’n vergiet

  2. Rob Alberts zegt:

    Nu er een gewenning m.b.t. de zomerrampspoed in het nieuws is er weer een vergiet nodig om het nieuws te filteren.
    Nu ik even met Ugali aan het experimenteren ben laat ik de spaghetti even voor wat het is.

    Vriendelijke groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s