Sterke verhalen

Ondanks dat we in deze zomerse maanden niet te klagen hebben over een gebrek aan groot en ‘hot’ nieuws, blijven de sterke verhalen links en rechts op het world wide web voor het oprapen liggen. Daarvan vandaag weer drie meer dan illustere voorbeelden:

De voor zover bekend oudste paling ter wereld is overleden. De vis, die in een waterput in het Zuid-Zweedse Brantevik leefde, was volgens de overlevering zeker 155 jaar oud, zo meldde de Zweedse radio. Een jongen had het dier in 1859 in de put gegooid. Volgens Spakenburg Paling BV aan de Haringweg in Spakenburg was de oudste in Nederland gevangen paling 85 jaar. Wetenschappers kunnen de leeftijd van een paling vaststellen door het gehoorbeentje door te zagen en de ringen onder een microscoop tellen als bij een boom. De in Zweden bezweken paling wordt onderzocht om te checken of zijn leeftijd overeenkomt met de overlevering.

Bij snackbar Curry & Chili in Berlijn is zaterdag het eerste wereldkampioenschap pittig eten gehouden. Tijdens de wedstrijd moesten enkele deelnemers de hulp van een arts inroepen. In de laatste ronde werden waarden van 7,7 miljoen bereikt op de schaal van Scoville, waarmee de pittigheid van eten gemeten wordt. Ter vergelijking: Sambal oelek scoort maar 2.000 op de schaal van Scoville. De gemiddelde Nederlander vindt 500 à 1.000 Scoville al scherp. Honderden kijklustigen sloegen de wedstrijd gade waarbij de pittigste Spaanse pepers ter wereld werden ingezet. Wereldkampioen werd Macedonië, zilver ging naar Duitsland, brons naar Polen.

Agenten uit de Australische plaats Heywood hebben zaterdagavond een dode koala op de oprit gevonden met een biljet van 50 Australische dollar (35 euro) in zijn bek. De lokale politie staat voor een raadsel. Agent John von Tunk ontdekte de koala nadat hij iets hoorde, toen hij op het politiestation aan het werk was. Von Tunk ging kijken en zag het dier liggen. In eerste instantie dacht hij dat het werd gebruikt als een soort lokaas, maar toen hij het geld ontdekte werd hij toch erg nieuwsgierig: “Waarom dat geld? Waarom 50 dollar? We hebben geen idee”, zegt de agent. Het dier is inmiddels begraven en het geld wordt bewaard op het politiestation.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Sterke verhalen

  1. sjoerd zegt:

    Ik hou ook wel van lekker pittig en verslind pepers aan de lopende band… Toch maar weer eens een logje aan wijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s