Een spontane overpeinzing

Omdat de techniek mij in de steek laat, of is het WordPress dat het nu voor de eerste keer in drie jaar tijd laat afweten, heb ik vandaag niet de mogelijkheid om mijn woorden en argumenten met beelden kracht bij te zetten. Wat zoveel betekent dat ik mij in beeldender taal zal moeten uitdrukken, nu ik niet de inventiviteit en kennis bezit om dit malheur te verhelpen. Als het tenminste binnen de mogelijkheden van de gebruiker ligt. Waar ik nog even van uitga. Hier wreekt zich dus wel en meteen het feit dat ik de status van digibeet niet gepasseerd ben, mij nog altijd veilig voel met een boek of krant of tijdschrift in mijn hand en dus niets heb met het gedoe van al die meestal jongere mensen, die nog alleen maar voorovergebogen naar hun schermpje kijken en daarop slechts zitten te vegen en te scrollen. Met als summum van isolement en afsluiting van de omgeving dat oordopje in, waardoor de eigen wereld echt helemaal eigen is geworden en dus elke verbinding met een menselijk wezen onmogelijk maakt.

Om nog maar over oogkontakten te zwijgen, omdat die in zo’n toestand nu eenmaal uitgesloten zijn, niet eens het niveau van denkbeeldigheid bereiken. Waarmee een sfeer ontstaat waarin dating tot de vanzelfsprekendheden in het leven wordt gepromoveerd en welhaast logischerwijs het middel bij uitstek wordt om je gevoel voor een medemens te vinden, om daarmee een liefdesrelatie aan te gaan. Zo zout wordt het, moet ik langzamerhand begrijpen, tegenwoordig veelvuldig gevreten. Maar toch niet door mij, die de sociale vaardigheden, voorzover in het bezit daarvan, nog altijd inbrengt om kontakten te leggen. Waar ik mij behoorlijk rijk mee voel, hoewel blijkbaar en zichtbaar daarmee steeds meer een roepende in de woestijn van eenzaamheid die de digitale wereld kenmerkt. Met daaruit voortvloeiend de retorische vraag of ik er erg ver naast zit als ik het als pure armoede beschouw als je de bron en het object van je liefde via het aanmaken van een profiel moet zien te vinden en te bereiken op een obscure site? Of is dit de volgende en zoveelste zegening van de moderniteit, luidt de uitkomst van deze spontane overpeinzing.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Een spontane overpeinzing

  1. sjoerd zegt:

    Nog even en je kan alleen nog maar via een datingsite aan een relatie komen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s