Voetbalvoorspellingen

Over iets meer dan achtenveertig uur heeft het normale en geregelde leven zich weer enigszins hernomen, met de vakanties die op hun einde beginnen te lopen, maar vooral omdat de vaderlandse voetbalcompetitie alweer zijn eerste ronde aan het beleven is. Op het hoogste en een-na-hoogste niveau, de Eredivisie en de Jupiler League. Zodat het voor de hand ligt dat ik mij aan de vooravond van die start, weer aan een voorspelling waag en probeer aan te geven hoe na vierendertig speelrondes de eindstand van de Eredivisie zal zijn, welke clubs de plaatsen 1 tot en met 10 zullen bekleden en welke clubs gedoemd blijken om te degraderen. Waarbij ik mij er ook nog aan zal wagen om aan te geven welke ploegen uit de Jupiler League volgend jaar naar de Eredivisie gaan promoveren. Ambitieus van mij, al deze prognoses? Zeker, maar zolang als ik geen profeet ben die er brood van eet, kan ik mij er nauwelijks een buil aan vallen en er hoogstens plezier aan beleven als ik ergens in mei van het volgend jaar met mijn kaarten op tafel moet om de afrekening te laten volgen. In afwachting daarvan steek ik dus nu al mijn nek uit als ik de volgende eindstand tot en met plaats 10 voorspel: 1. PSV 2. Ajax 3. Vitesse 4. FC Twente 5. FC Groningen 6. Feyenoord 7. AZ 8. PEC Zwolle 9. Utrecht 10. Heerenveen Waarvoor als motivering geldt dat PSV in principe weinig aan kracht heeft ingeleverd ondanks het vertrek van enkele spelers. Het zal het team in staat stellen om de opgaande lijn die het op het laatst in het vorig seizoen te pakken had, te continueren en om te zetten in een landskampioenschap.

Bij Ajax is naar mijn idee de rek eruit, door het vertrek van Siem de Jong, de transferperikelen rond Moisander en Sigthorsson, waar het ook nog eens de vraag is of Daley Blind dit seizoen zal blijven ondanks de verlenging van zijn contract. Verder zijn de talenten Andersen en Fischer nog altijd niet in staat om hun grote beloften waar te maken, waardoor er een te wankele basis ontstaat en een tweede plaats dan een meevaller genoemd mag worden. FC Twente en Feyenoord zijn de transferperiode duidelijk verzwakt uitgekomen, met als gevolg dat voor beide teams geen rol van betekenis zal zijn weggelegd in de jacht op het landskampioenschap. Ook AZ en Heerenveen lijken wat aan competitieve kracht te hebben ingeboet, waar clubs als FC Utrecht, FC Groningen en PEC Zwolle zich aandienen als runners up. De overige teams zullen strijden om handhaving in de Eredivisie, waarbij met name Heracles het erg lastig zal krijgen, maar het uiteindelijk wel zal halen. In tegenstelling tot FC Dordrecht en Excelsior, die het niet zullen redden en hun plaats ingenomen zien worden door Roda JC en NEC die hun betreurd verblijf in de Jupiler League tot een seizoen weten te beperken. Maar of mijn glazen bol wel of niet beslagen is geweest, wordt volgend jaar mei eerst duidelijk, als ik de eerste ben om rekenschap af te leggen over de geldigheid van al deze prognoses.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Voetbalvoorspellingen

  1. Mack zegt:

    Wat is er van je Tour voorspelling terechtgekomen? 😉

  2. sjoerd zegt:

    Ik zou halverwege ook maar eens de prognose evalueren….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s