De gekte in de voetballerij

De vraag of de gekte nu echt heeft toegeslagen in de voetbalwereld, keert sinds de eeuwwisseling eigenlijk iedere zomer, als de competities stil liggen en de selecties voor het komend jaar opnieuw vorm moeten krijgen, wel weer in volle hevigheid terug. Hoewel ze met het jaar een dwingender karakter krijgt, waardoor deze zomer het punt is bereikt dat het begrip gekte door krankzinnigheid kan worden vervangen. Met name in Spanje begint het eind zoek te raken en wordt van geen enkel bedrag nog gebloosd. Nergens geldt meer dat de prijs van een speler wordt bepaald door wat de gek ervoor geeft. Waardoor het kan gebeuren dat een club als Real Madrid voor drie van zijn huidige spelers, te weten Ronaldo, Bale en Rodriguez, bij elkaar meer heeft betaald, namelijk 265 miljoen euro, dan Ajax sinds haar oprichtingsdatum in 1900 uitgaf om spelers aan te trekken. Dit om de huidige verhoudingen in het Europees voetbal in hun perspectief te plaatsen. Om daar wel meteen aan toe te voegen dat die idiotie in Madrid bepaald niet op zichzelf staat, maar in feite gegenereerd wordt door de concurrentie met Barcelona die daar namelijk net zulke absurde proporties verkreeg waardoor men in de Catalaanse hoofdstad ook wat graag 85 miljoen euro uittrok om met de bijtgrage Luis Suarez de eigen gelederen te versterken.

Omdat een voetbalkampioenschap in Spanje kennelijk heilig is en buiten elke discussie staat. Hoe dit te rijmen is met de stand van de economie van het land zal wel geen enkele Spanjaard aan buitenstaanders weten uit te leggen. Blijkbaar bereikt het voetbal in dat land zulke hoogten en brengt het zoveel teweeg dat het daardoor aan elke vorm van moraliteit en rationaliteit is ontstegen. Met als gevolg dat alles mag en alles kan en niemand nog vragen durft te stellen. Waarmee dezelfde buitensporigheid in Engeland ook moet zijn verklaard en het eveneens buiten elke discussie staat dat de nieuwe voorzitter van PSV twee weken voor de aanvang van de vaderlandse competitie verklaart dat er nog wel vier spelers aangetrokken, gehuurd en gekocht gaan worden. Omdat in Eindhoven naar een kampioenschap wordt gesnakt, men er aan toe is, luidt de argumentatie van die bestuurders die slechts aan de korte termijn en hun bonus denken en daar alleen een boodschap aan hebben en zo dus inkopen doen. Maar zielig en beperkt blijft het wel, met de gerede mogelijkheid dat als het allemaal niet zo lukt en de paniek echt uitbreekt, de gekte hier ook gemakkelijk kan toeslaan, althans in en rond Eindhoven.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De gekte in de voetballerij

  1. sjoerd zegt:

    Ik vind niemand zo’n bedrag waard…Ze moeten voetballers ook maar eens een balkenende norm opleggen… Alles meer naar de staatskas.

  2. Dhyan zegt:

    Wie kan zich nog voor een landentoernooi dan wel het plaatselijk clubvoetbal interesseren als je weet dat de voetballers uit alle richtingen vandaan komen behalve uit de plaats of het land waarvoor ze aan het spelen zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s