Het moderne inbreken

De tijd van het professionele inbreken met thermische lansen en wat dies meer zij lijkt allang verstreken. Steeds vaker zijn er van die berichten te lezen waarin de klunzigheid en het amateurisme bij het hedendaagse inbrekersgilde hoogtij vieren. Daarvan hierna drie sprekende voorbeelden:

Een inbreker die een fastfoodrestaurant aan de zuidrand van Los Angeles als doelwit had, is tijdens de lunch ingerekend. De 28-jarige man drong ’s avonds laat via een raampje een filiaal van El Pollo Loco (De gekke kip) in Costa Mesa binnen en poogde vergeefs geld te vinden en te stelen. Bewakingscamera’s legden zijn illegale activiteiten in de eetgelegenheid vast. De volgende dag bestelde de man in dezelfde kleding gestoken, onder meer met zijn groene T-shirt en opvallende pet, een lunch in El Pollo Loco. Personeel dat de beelden van de inbreker had gezien, belde de politie.

Een inbreker heeft uit een dierenwinkel in de Amerikaanse staat North Carolina 33 slangen gestolen, met een gezamenlijke waarde van ruim 30.000 dollar (21.000 euro). Behalve verscheidene boa’s nam hij ook diverse pythons weg, waaronder een bijzonder exemplaar dat 8.000 euro waard is. De eigenaar van de winkel denkt dat de kans groot is dat de inbreker wordt opgespoord. Hij zal vooral de bijzondere python moeilijk kunnen verkopen. Op de Facebookpagina van de zaak is te zien hoe de inbreker doelbewust voor bepaalde slangen kiest en ze in een zak stopt.

Een inbreker in Duitsland heeft zichzelf in een kerk verraden doordat hij per abuis het knopje van de automatische kerkklokken indrukte in plaats van het licht. De politie, die toevallig in de buurt een auto controleerde, kwam op het ongewone klokkenspel af en stuitte in de hal van het gebedshuis op de inbreker. Het incident gebeurde in de Petri Margarethenkerk in Mühlhausen in de deelstaat Thüringen. Volgens de politie had de 32-jarige man toen hij werd ontdekt een houten beeld uit de kerk in zijn handen. In de tas die hij bij zich droeg zaten enkele kerkboeken en een messing kaarsenstandaard. De inbreker zit voorlopig vast.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Het moderne inbreken

  1. sjoerd zegt:

    Het zijn de slimsten niet die het dievenpad op gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s