Bizarre berichten

Niet gelogen en niet verzonnen zijn de volgende nieuwsfeiten die niettemin het nodige vragen van de willekeurige lezer, die zijn best zal moeten doen om zijn ogen te geloven bij het kennis nemen van deze drie bizarre berichten:

Reizigers die een vlucht nemen vanaf de internationale luchthaven in Caracas, zijn voortaan 127 bolivar (bijna 15 euro) kwijt om te ademen. Maiquetia International Airport, de grootste luchthaven van Venezuela, rekent namelijk belasting op de lucht die uit het nieuwe airconditioningssysteem stroomt. Volgens het Venezolaanse ministerie van Water- en Luchttransport is Maiquetia het eerste vliegveld van Zuid-Amerika en de Cariben dat over deze technologie beschikt. Het zou bacteriële groei stoppen en de gezondheid van reizigers beschermen. Critici zien het als een manier voor Maiquetia om makkelijk aan geld te komen, nu veel veel internationale vliegmaatschappijen vluchten hebben geschrapt naar de luchthaven wegens een conflict met de regering in Caracas. Het socialistische Venezuela beschikt over de grootste olievoorraden ter wereld, maar producten als suiker en wc-papier zijn moeilijk te verkrijgen.

Verschillende ambtenaren van de gemeente Rotterdam gaan op cursus om van hun hoogtevrees af te komen omdat ze in een 150 meter hoog gebouw, De Rotterdam, komen te werken. Eén ambtenaar gaat ook sessies volgen om beter om te kunnen gaan met een liftfobie, of daar mogelijk helemaal vanaf te komen. De cursussen en sessies zijn allemaal onderdeel van het herhuisvestingsplan van de Rotterdamse gemeenteambtenaren. Die gaan van 32 gebouwen naar vier gebouwen, te weten het stadhuis, het Timmerhuis, de toren aan de Librijesteeg en dus De Rotterdam. In het laatstgenoemde gebouw van architect Rem Koolhaas op de Kop van Zuid worden 2.300 werkplekken gerealiseerd voor in totaal 3.200 mensen. Zij trekken daar vanaf augsutus in. Eind december moet de verhuizing achter de rug zijn, mogelijk eindigen dan ook de cursussen en sessies op de bank.

De Duitse staatssecretaris van Gezinszaken, Ralf Kleindiek, wil tijdens de laatste dagen van het WK ook in zijn vrije tijd met zwart-rood-gouden vlag op zijn dienstauto rondrijden. Hij heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken om juridisch advies gevraagd, maar krijgt ondanks herhaaldelijke verzoeken maar geen antwoord. Een anonieme medewerker van het departement heeft gezegd dat Binnenlandse Zaken precedentwerking vreest. Ook mogen dienstauto’s volgens de ambtenaar niet veranderen in ‘Fan-Mobile’. Volgens de vlaginstructie die toenmalig president Roman Herzog in 1996 uitvaardigde, mogen ministers en staatssecretarissen alleen tijdens zakelijke ritten een vlag voeren op hun dienstauto. Kleindiek laat het er niet bij zitten. Hij heeft de tweede brief aan Binnenlandse Zaken aan alle collega-staatssecretarissen gestuurd om de druk op te voeren voor de finale zondag.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s