De incompetentie van Dijkstra

Vandaag is het volgende bewijs geleverd dat de NOS – verslaggeving van de Tour de France ook dit jaar weer stuitend incompetent is. En dan niet zozeer door Maarten Ducrot die met zijn ervaringsdeskundigeid en kennis van menselijk gedrag nog voortdurend een bijdrage heeft die echter volledig ontsierd wordt door de inbreng en ondersteuning, als je die tenminste zo mag noemen, van zijn kollega Herbert Dijkstra. Zolang deze aan de hand van een soort Lonely Planet tekst mag spreken bij plaatjes die door de Franse TV worden geschoten, zal hij zich en ons geen buil kunnen vallen. Beter zou het zijn als hij zich daartoe dan ook zou beperken. Want voor de rest lijkt zijn kommentaar bij de wielerkoers die de Tour de France toch is, waarachtig nergens naar. Niet gehinderd door kennis of inzicht, maar gemandateerd door zijn werkgever, de NOS, voelt die Dijkstra zich kennelijk vrij om zijn eigen gang te gaan, er wat op los te kwebbelen zonder dat je er als kijker en luisteraar, want dat laatste ben je ook, omdat je graag waardevolle informatie bij de beelden ontvangt, ook maar een cent wijzer van wordt.

Integendeel, je komt helemaal niks bijzonders en extra’s te weten of het moet de bevestiging zijn van wat je zelf als buitenstaander ook ziet. Met als voorbeeld vanmiddag het tot vervelens toe maar blijven kleppen over de positie van Mollema in het peloton, met een kanttekening over Tom-Jelte Slagter. Waardoor bij mij al snel opnieuw dat gevoel ontstond dat voor de Noorderling Dijkstra de wereld na Lemmer en Emmen ophoudt te bestaan. Precies zoals Hiemsta zijn verhaaltjes over het weer slechts weet te ondersteunen met foto’s van de Wadden of de Friese Wouden. Wat in het geval van die Dijkstra des te meer opviel toen hij pas bij de finish van de etappe in Nancy van de vierde plaats van Tom Dumoulin wist te melden, en dat ondanks dat deze in het slot van de koers alsmaar vooraan had gereden, maar daar door de NOS – verslaggever niet was gesignaleerd. Wat des te kwalijker is en nog het meest getuigt van die incompetentie, omdat Dumoulin de hoogst geplaatste Nederlander is in het algemeen klassement en gezien zijn talenten wel eens aanspraken op die positie zou kunnen blijven maken. Mollema of geen Mollema en in weerwil van de aanwezigheid van die Herbert Dijkstra, die het wel nooit zal leren.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s