Dom rijk en Luiz

De afstraffing die de Duitsers gisterenavond het Braziliaanse elftal voor eigen publiek hebben bezorgd, heeft de gemoederen van voetbalkenners hevig in beweging gebracht en hun tongen danig losgemaakt. Analyses en nabeschouwingen zijn links en rechts on line of in andere media te over te vinden, met vaker toch herhalingen van zetten. Zodat je het als belangstellende lezer op een gegeven ogenblik wel hebt gehad zij het dat ik toch dat onbestemde gevoel eraan overhield dat een van de meest opvallende aspecten geheel ongenoemd bleef. Ik heb het althans nergens langs zien komen terwijl ik dat juist een schrijnende kant vond van de Braziliaanse afgang en nog meer van het volkomen falen van de defensie van de Brazilianen. Want daarin speelde nou net de duurste verdediger ter wereld, die ook nog eens de aanvoerdersband mocht aandoen.

David Luiz was dat, de krullenbol, die op de BBC in ‘Match of the day’ gekapitteld werd door onder andere Rio Ferdinand, Alan Shearer en Alan Hansen, die hem volledig door de mand vonden vallen en stelden dat ze nog nooit een speler zo slecht zijn verdedigende taken hadden zien uitvoeren. Kon Luiz het daar al mee doen, erger is het dat deze man vlak voor aanvang van het WK Voetbal door Paris Saint-Germain werd gekocht van Chelsea voor het bedrag van vijftig miljoen euro, een som geld die nog nooit voor een verdediger was betaald. Waardoor we na gisteren echt weten dat in de voetballerij de idiotie heerst, dat het een schijnwereld is, waarin de waarde van een voetballer wordt bepaald door wat de gek ervoor geeft. Met deze Luiz als het levend bewijs van die gekte die wel moet ontstaan als mensen door hun rijkdom elk onderscheidingsvermogen verliezen en slechts dom rijk blijken te zijn.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Dom rijk en Luiz

  1. sjoerd zegt:

    Ik heb de waarde van een voetballer nooit begrepen. Ze krijgen kapitalen om twee keer drie kwartier in een week te voetballen….

  2. Dhyan zegt:

    Ik vind het WK eigenlijk al een farce waar de spelers uitkomen voor het land waar ze waarschijnlijk zijn geboren en opgegroeid maar die, aan de commentaren te horen, overal elders dan in het eigen land woonachtig zijn en aan voetbalclubs zijn verbonden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s