Opmerkelijke berichten

Uiteraard bevonden zich ook de afgelopen week tussen het grote nieuws weer genoeg kruimels die allereerst vanzelfsprekend opvielen, maar bovendien naar meer smaakten om ze niet van tafel te vegen, echter hier te plaatsen waardoor ze aan de vergetelheid ontrukt werden.

De nieuwe eigenaar van de Engelse voetbalclub Leeds United gelooft zo heilig in het ongeluksgetal 17, dat hij de hoofdtrainer heeft geïnstrueerd een speler die is geboren op de zeventiende niet meer te selecteren. De 36-jarige doelman Paddy Kenny zit momenteel thuis terwijl zijn club zich voorbereidt op het nieuwe voetbalseizoen in het Championship, de tweede divisie van Engeland. De kans is klein dat hij nog voor de club in actie komt. Eigenaar Massimo Cellino vreest dat de doelman, geboren op 17 mei, binnen het team voor ongeluk zal zorgen. Ook het rugnummer 17 zal dit seizoen niet worden gedragen, als het aan Cellino ligt. De eigenaar had bij zijn vorige club Cagliari ook al zijn argwaan jegens het getal uitgedrukt. Bij de Italiaanse club liet hij stoel 17 verwijderen van de reservebank. In plaats daarvan plaatste hij een stoel met het nummer 16B. De Italiaanse club won volgens Cellino slechts één keer in twintig jaar op de zeventiende van de maand. In een recent interview zei de eigenaar dat die overwinning kwam doordat het publiek massaal gehoor gaf aan zijn eis om in het paars de wedstrijd bij te wonen. “Het hele stadion was paars. We wonnen toen, omdat ik denk dat ongeluk te vergelijken is met algebra: min en min is plus. Paars en zeventien werden daardoor positief.”

De politie heeft een 42-jarige man uit Spijkenisse aangehouden die in zijn woonplaats een groot aantal fietszadels heeft gestolen. De man kwam agenten bekend voor toen hij zondag werd aangehouden wegens het kopen van een gestolen smartphone. Zijn uiterlijk kwam overeen met het signalement van een notoire zadeldief over wie de afgelopen maanden 25 aangiftes waren binnengekomen. De man bekende zowel de zadeldiefstallen als de heling van de telefoon. De zadels had hij inmiddels weer doorverkocht, aldus de politie dinsdag.

Een wijkagent in Naarden heeft zondag het einde van de wedstrijd Nederland-Mexico afgekeken bij een man thuis op de bank, die hij daarvoor had aangehouden. De man werd zondagavond aangehouden, omdat hij “heftig gereageerd had op baldadige kinderen in de buurt”, vertelt de woordvoerster van de politie. “Hij had hier last van toen hij thuis op de bank de wedstrijd Nederland-Mexico zat te kijken. Daarna ontstond er een conflict in de buurt.” Volgens het OM heeft de man geen strafbare feiten gepleegd. Wel zal hij het gesprek aangaan met de buurtbewoners. Een wijkagent die op de melding afkwam, besloot om samen met de man de wedstrijd af te kijken. “Het ging daarbij om de laatste paar minuten van de wedstrijd. De agent heeft de man daarna meegenomen naar het politiebureau”, aldus de woordvoerster. Maandag twitterde de wijkagent dat hij thuis bij en mét de aangehouden verdachte op de bank de ontknoping van Nederland-Mexico had afgekeken. Hij vond dat dit “moest kunnen” en “het was goed voor het verdere proces”. Hiermee doelde de agent volgens de woordvoerster op de bemiddeling rond de arrestatie. De politie keurt de actie van de wijkagent goed en vindt het vooral belangrijk dat hij “zijn werk heeft gedaan”.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s