Mijn Tourprognose 2014

Nog enkele uren en dan start het grootste wielerevenement ter wereld, de Tour de France, in Leeds, omdat daar de zo zoete ponden blijkbaar in grote hoeveelheden voor het oprapen lagen. Want het kost een paar lieve duiten om dat circus dat ook wel la Grande Boucle wordt genoemd, in huis te halen. Zelfs als zo’n eerste week zich in de schaduw van dat nog TdFgrotere spektakel, het WK Voetbal, moet afspelen. Wat dan maar voor lief wordt genomen, omdat dat ongemak, als het zo genoemd mag worden, zich één keer in de vier jaar voordoet en dan eigenlijk alleen de gebruikelijke voorpret op de Tour ondermijnt, zoals dit jaar ook weer, waardoor de start van de Ronde van Frankrijk daar is, voordat het goed en wel wordt beseft. Vandaar dat mijn gebruikelijke prognose van de einduitslag van deze editie, de honderdeerste, pas op de valreep verschijnt. Hoewel ze er wat mij betreft niet minder om is en vooral vervuld van hoge verwachtingen omdat het deelnemersveld dit jaar sterker lijkt dan voorgaande jaren. Wat mijn voorspelling er bepaald niet eenvoudiger op maakte, hoewel dat zeker niet betekent dat ze met voorbehouden en slagen om de arm is gedaan.

Gelet op het uitermate selektieve parcours met nogal wat aankomsten bergop en het beperkt aantal tijdritten voorzie ik dat over ruim drie weken op de Parijse Champs Elyséé de volgende eindrangschikking van deze Tour de France zal worden opgemaakt: 1. Christopher Froome (GB) 2. Alberto Contador (Sp) 3. Vincenzo Nibali (It) 4. Joaquim Rodriguez (Sp) 5. Alejandro Valverde (Sp) 6. Andrew Talansky (VS) 7. Bouke Mollema (Nld) 8. Jurgen van de Broeck (Bel) 9. Michal Kwiatkowski (Pol) 10. Pierre Rolland (Fr). En natuurlijk heb ik dit jaar ook weer een zogenaamde dark horse achter de hand, de renner van wie ik verwacht dat hij voor de grote verrassing kan zorgen en dus zo maar, zonder dat het door mij voorzien was, een plaats in die toptien kan opeisen. Waarvoor in deze prognose de Amerikaan Tejay van Garderen in aanmerking komt. Omdat hij in vorige edities al het nodige van zijn kwaliteiten heeft laten zien en omdat ik niet weet hoe die zich verhouden tot die van de zware concurrentie waarmee hij in deze editie van de Ronde van Frankrijk zal worden geconfronteerd. Op maandag 28 juli steek ik hier in elk geval mijn nek uit en laat ik weten wat er van al dat getuur in het wielerkoffiedik door mij terecht is gekomen, wat al mijn kennis van en inzicht in de wielersport exact waard is geweest. Als de jaarlijkse rekening wordt opgemaakt.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Mijn Tourprognose 2014

 1. Laurent zegt:

  Wat een onwaarschijnlijke naam als Amerikaan zeg, Tejay van Garderen… Ik wist niet dat het vandaag al begon, maar ik ben door mijn broer opgegeven bij een Tourspel

 2. Ximaar zegt:

  Mijn voorspelling is dat in de 6e etappe naar Reims de Sky- en de Belkinploeg wegens een flink dopingschadaal uit de tour worden gehaald. 😉

 3. sjoerd zegt:

  De tijd zal het leren…

 4. Margo zegt:

  Als ik iets saai vind (na voetbal) is het wielrennen….

 5. Mack zegt:

  Als Nederland het wk wint, wint ook een Nederlander de tour, is mijn voorspelling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s