Cleo Laine (1)

Op de donderdagen van de maand juli worden de spotlights gericht op een Engelse zangeres die in Nederland bijna even onbekend is als haar mannelijke evenknie Matt Monro, die hier een paar maanden terug aan bod kwam. Een onbekendheid die onterecht is, te meer omdat ze in Engeland een welhaast mythische status heeft verworven, al bij haar leven een legende is. Zodat het dan ook geen wonder is dat ze in de adelstand is verheven en de titel van Dame mag dragen. Het gaat over jazz-zangeres en ook actrice Cleo Laine (1927) die hier al een eerste staaltje van haar werkelijk ongekende vocale kunnen geeft in het bekende “On a clear day“.

https://www.youtube.com/watch?v=D3nLr9Q6x-A

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Cleo Laine (1)

  1. Cleo Laine heeft een prachtige stem, maar jazz zangeres? Allles wordt gedragen gezongen zonder emotie. Ze zingt het telefoonboek, gedichten en liedjes schitterend, maar van swingen heeft ze nog nooit gehoord. Vreemd omdat haar overleden man John Dankworth dat wel wist.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s