Sterke verhalen

Het is opnieuw zaterdag. Dat betekent dat we weer drie sterke verhalen in de aanbieding hebben die ditmaal afkomstig zijn uit de Verenigde Staten, Wit-Rusland en Zwitserland.

Twee Amerikanen hebben veertien uur moeten watertrappelen, nadat ze uit hun boot waren gevallen voor de kust in Florida. Sean McGovern en Mellissa Morris vielen vrijdagavond van hun boot in de buurt van Key Largo en werden pas zaterdagochtend gevonden door twee agenten en een brandweerman. De vijftigers waren oververmoeid en hadden kwallenbeten over hun hele lichaam, maar maakten het verder goed. De 50-jarige man en de 52-jarige vrouw werden elf kilometer van de kust gevonden, terwijl ze aan het watertrappelen waren. Al hun apparatuur lag op de boot, en die konden ze niet meer bestijgen. ”Ze hebben veel geluk gehad, aangezien ze geen signaleringstoestel bij de hand hadden”, zegt Mark Barney, woordvoerder van de U.S. Coast Guard. ”Ze probeerden mensen te lokken met hun T-shirts. Om te worden gespot door een brandweerman en twee agenten, dat is een partijtje mazzel.” Agent Adam White zegt: ”We zagen vogels duiken. Toen we dichterbij kwamen, zag ik vissen springen. We zagen een witte man die met zijn shirt aan het zwaaien was.” De mannen trokken McGovern en Morris in de boot en brachten ze in veiligheid.

De passagiers van een bus in Wit-Rusland zijn met de schrik vrijgekomen toen een eland de bus ramde en dwars door de ruit ging. Het gebeurde bovendien precies op het moment dat de kilometerteller van de bus op 666.6 kwam. De eland dook vanuit het niets op en ging dwars door de ruit van de bus heen. Na het ongeluk bungelde het dier met zijn onderlichaam uit de bus. De bus was onderweg van Minsk naar Kiev. “Het dier liep rechstreeks uit het bos de snelweg op en ik kon hem niet meer ontwijken”, aldus buschauffeur Isaac Voronoff. “Ik zag ook precies 666 op de kilometerteller staan, maar ik ben niet zo’n bijgelovig persoon.” De schrik zat er goed in bij de passagiers. Ze waren ervan overtuigd dat het dier bezeten was door de duivel en besloten te bidden. Later bleek dat het dier min of meer dronken was. In deze tijd van het jaar ligt er veel rottend fruit in het bos. De dieren eten daarvan en dat geeft ze een dronken gevoel.

Bij een boerderij in de buurt van de Zwitserse hoofdstad Bern is een koe op een dak geklommen. Het dier is zelf heelhuids naar beneden gekomen. “Ik kon mijn ogen niet geloven”, vertelt voorbijganger Rolf Steiner. Boer Dieter Mueller was minder verbaasd over het avontuur van zijn vee. “Ze is altijd al een chagrijnig beest geweest. Het moet allemaal op haar manier.” De man probeerde de koe naar beneden te krijgen. “Maar ze doet het rustig aan, wanneer zij het wil.” Uiteindelijk heeft de koe haar weg terug gevonden naar het grasveldje. De boer baalt. “Ik zit nu vast met een rekening voor gebroken dakpannen.”

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Sterke verhalen

  1. sjoerd zegt:

    En dan maken ze zich druk om de rekeningvan een paar dakpannen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s