Voedingspatronen van mannen

Voor variatie in de broodmaaltijden moet men bij mij niet zijn. Het patroon en de samenstelling ervan kent een bijna slopende voorspelbaarheid. Waarin de man die voor zijn eigen kostje moet zorgen, zich dan ook kenmerkt, heb ik al vaker tegen mij horen zeggen. Die voortdurende herhaling van dat ontbijt en die lunch welke hij zich opdient, die weigering van elk avontuur daarin, noem eens een man die zich daar niet aan bezondigt. En waarom zou hij ook, durf ik met stelligheid te beweren, als er met smaak door hem gegeten wordt. Ik zie tenminste geen enkele reden om wat voor een verandering dan ook in die patronen aan te brengen, als ik wat ik mij daarbij gun, iedere dag weer met plezier zit te nuttigen. Allereerst dient het gemak de mens. Bovendien en misschien nog wel meer. Waarom zou ik mij iedere dag weer de kop moeten breken over het soort beleg op mijn boterhammen, als ik tevreden ben met waar ik het mee pleeg te doen. Te meer omdat het zeker niet ongezond genoemd kan worden. Want een ontbijt met twee sneden brood die van smeerkaas en jam voorzien zijn en die omlijst worden met een glas melk, is volgens mij beslist niet verkeerd.

Wat ook niet gezegd kan worden van de lunch, die bestaat uit twee boterhammen met vleesbeleg in de vorm van cervelaatworst of beenham en een boterham waarop sandwich spread is aangebracht. Welke maaltijd wordt afgesloten met een appel plus een glas geperste sinaasappelsap. Gezond zoals gezond alleen maar is en hoort te zijn, is mijn overtuiging. Zodat het mij volledig ontgaat waarom ik deze strakke regelmaat niet zou kunnen aanhouden. Sterker nog. Waarom zou ik er van moeten afwijken, als ik mij er prima bij voel. Alleen maar veranderen om te veranderen, omdat afwisseling in het voedingspatroon zo heilzaam zou zijn? Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt omdat ik wel wat anders aan mijn hoofd wil hebben dan mijn gedachten hierover te laten gaan, waar ik ze al nodig heb om dagelijks een goede warme maaltijd samen te stellen. Dan komt stabiliteit in de andere twee maaltijden mij des te beter uit en laat ik daar alles graag bij het oude. Zeker als ik steeds smakelijk eet, wil ik het beslist hetzelfde houden.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Eten en drinken en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Voedingspatronen van mannen

  1. sjoerd zegt:

    Ik ga op mijn gevoel af, een boterham met pindakaas… wie is er niet mee groot geworden

  2. Hanneke zegt:

    Waarom zou dit alleen voor mannen gelden?

  3. Margo zegt:

    Ja, wat Hanneke zegt … Het geldt ook voor vrouwen. Ik eet iedere ochtend een versgebakken puntje of bolletje met hagelslag waarvan ik slechts in het aarbeienseizoen afwijk, dan liggen er aardbeien op. Dat is vele al jaren zo. Daarna een Wasa Knäckerbrød met belegen of oude kaas en tot slot een kop koffie. En in vakanties, in hotels wijk ik daar graag van af, dan eet ik ‘wat de pot schaft’. Lunchen doe ik thuis nooit. Men verbaast zich erover dat ik daar zo standvastig in ben en geen variatie behoef. Maar wat je zegt: her bevalt, dus blijft zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s