Vreemde kostgangers

Hoe vreemd de kostgangers kunnen zijn die op dit ondermaanse ook een plekje hebben verworven, blijkt wel uit de volgende drie nieuwsfeiten, die je als brave burger nauwelijks verzonnen krijgt:

Mani Manithan uit India loopt al sinds 1989 achterwaarts. 25 jaar later weet hij niet meer hoe hij voorwaarts moet lopen. “Het is een hele uitdaging geworden, mijn brein is vergeten hoe dat eigenlijk moet. Het is erg comfortabel geworden om op mijn eigen manier te lopen”, vertelt Manithan. In 1989 besloot hij na enkele geweldadige aanslagen in zijn land India om een daad te stellen: achterwaarts lopen. De Indiër, die een telefoonwinkel runt, blijft achterwaarts lopen tot er wereldvrede is. “Mijn leven heeft bestaan uit worstelingen, opofferingen, verwezelijkingen en protest. Dus ik heb er geen probleem mee verder achterwaarts te blijven wandelen tot er wereldvrede is.” Een van de eerste dingen die hij ondernam als achterwaartsloper, was naakt door zijn stad Chennai lopen, een tocht van 482 kilometer.

Een man in een gorillapak is in een dierentuin op het Canarische eiland Tenerife door een dierenarts met een verdovingspijl uitgeschakeld. De dierenarts was door politie te hulp geroepen nadat een bezoeker van de dierentuin alarm had geslagen omdat er een gorilla zou zijn ontsnapt. Het slachtoffer, een medewerker van het Loro Park, had zich in het kader van een oefening in het gorillapak gehesen. Hij wilde een ontsnapping simuleren om de alertheid van zijn collega’s te testen. Maar hij had kennelijk niet op de alertheid van de bezoekers en de doeltreffendheid van de dierenarts gerekend. De dierenarts gebruikte een verdovingspijl die goed was om een dier van 200 kilo te vellen. De 35-jarige medewerker belandde met een allergische reactie in het ziekenhuis, maar zal naar verwachting volledig herstellen.

Een getrouwd stel uit Zuid-Wales vindt het de normaalste zaak van de wereld om elkaars bloed te drinken. Pyretta Blaze en Andy Filth zijn van mening dat iedereen wel wat meer mag openstaan voor het drinken van bloed. Het vampierenstel is niet de grootste fan van de smaak van elkaars bloed. “Het proeft inderdaad niet naar aardbeien, het heeft een metaalachtige smaak”, aldus Filth. De twee drinken het goedje in hun slaapkamer. Nu de twee samen een kindje hebben, zijn ze wat voorzichtiger. Maar toen ze nog jong waren, gingen ze geregeld naar vampierbijeenkomsten waarbij elkaars bloed drinken heel normaal was. Blaze benadrukt dat dit veilig was. “Iedereen daar laat nakijken of zijn bloed wel in orde is.”

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s