Vissen 2.0

Hoe diep ons verval kan reiken, hoe decadent, lui en gemakzuchtig we zijn geworden, blijkt eens te meer uit het verhaal van een volgende vindingrijke ondernemer die de uitgebluste eenentwintigste eeuwse mens graag tegemoet komt en bijna naadloos op zijn wenken bedient. Vol trots presenteert hij zijn vondst die de moderne mens nog meer uit de wind voor ontberingen tijdens zijn vrijetijdsbesteding moet houden. Want het is natuurlijk helemaal niks gedaan, vindt hij, als je een dag lang in de stromende regen moet zitten vissen. Je doet dat voor je plezier. Dus moet het wel leuk blijven. Daaraan kan kleumen en een nat pak onmogelijk bijdragen, is zijn geheel eigen visie op de vissersbeleving van deze tijd, die toch haaks staat op het gangbare beeld van die eenzame hengelaar aan de waterkant, die zich in weer en wind zit te verbijten, terwijl hij tuurt naar zijn dobber waar maar geen beweging in wil komen. Dat was de lol en de sport die zijn tijd volgens die ondernemer echt heeft gehad en in de plaats waarvan hij nu een concept voor vissen 2.0 heeft bedacht met alle toeters en bellen, luxe en comfort die nu eenmaal bij het hedendaags idee van ontspanning behoren, ook als die aan de waterkant plaats vindt. Want waarom zou dat bijvoorbeeld niet overdekt kunnen, was de primaire vraag die hij zich stelde.

Waarop hij met een antwoord kwam dat leidde tot de realisatie van de enige indoorvisfaciliteit in Europa, aan de rand van het Midden-Limburgse dorp Reuver. Wat zoveel betekent dat daar een 450 meter lange rivierlus van vijf meter breed is aangelegd met 3600 kuub water erin, dat voortdurend in beweging wordt gehouden door een schoepenrad van vier meter breed. In dat gesloten en stromend watercircuit zwemmen regenboogforellen naar hartelust rond, die dus door de hengelaars gevangen mogen worden zonder dat daar een visvergunning voor nodig is. Aas, schep – en leefnet zijn ter plaatse te huur. Waarmee het ideaalplaatje van een dagje uit vissen naar de eisen van 2014 bijna rond is. Want uiteraard is het hele complex gesitueerd in een soort tuinderskas, waarin ook nog eens een eersteklas brasserierestaurant is gevestigd om de hengelaar allereerst zijn verzorgde natje en droogje te bezorgen, maar ook in de gelegenheid te stellen om zijn vangst gerookt, gevacumeerd en gesealed mee naar huis te nemen. Noem dat maar geen andere koek dan die man die vroeger doorweekt en met chagrijn plus lege handen van een dagje aan het water thuis kwam. Als je die man uit Reuver geloven mag, heeft hij de hengelsport in ere hersteld.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Vissen 2.0

  1. Margo zegt:

    Waarom zouden ze nog een hengel uitgooien? Ga gewoon naar de viswinkel, gemak dient de mens! šŸ˜€

  2. sjoerd zegt:

    Ik kwam er afgelopen weekend voorbij. Het ziet niet uit vanaf de straatzijde. Ik vind het ook volkomen overbodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s