De vreemdste exemplaren

Zoals te doen gebruikelijk heb ik vandaag ook weer drie staaltjes bij de hand van het gedrag waartoe de mensensoort in staat is. Het begint er waarachtig op te lijken dat excentriciteit allang geen uitzondering meer is, gezien de regelmaat en voorspelbaarheid waarmee de vreemdste exemplaren hier passeren:

Een man die zich jarenlang op een boerderij in het uiterste zuidwesten van Engeland naakt in koeienvlaaien wentelde, heeft het zo bont gemaakt dat hij jarenlang achter de tralies verdwijnt. Naast celstraf zal de man ook onder psychiatrisch toezicht worden gesteld. De rechter in Exeter heeft vrijdag bepaald dat deze agressieve liefhebber van koeienpoep vijf jaar cel krijgt wegens bedreiging van het getroffen boerengezin. De 43-jarige David Truscott had met zijn vlaaifetisj al meerdere celstraffen gehad wegens vernielingen, brandstichting en bedreigingen. Maar hij keerde telkens terug naar dezelfde boerderij in Redruth in Cornwall, waar hij de bewoners terroriseerde. Daar heeft de rechter nu voorlopig een einde aan gemaakt. Truscott moet zeker vijf jaar onderzocht worden in een inrichting en blijft dan nog zeker vijf jaar vastzitten als celstraf.

Dean Potter heeft samen met zijn hond een basejump gemaakt. De 42-jarige man uit Yosemite sprong met zijn viervoeter Whisper van een klif af. Potter is een ervaren basejumper en hij trof uitgebreide voorbereidingen om de sprong veilig te laten verlopen. De vierjarige hond werd in een speciale rugzak gestopt en kreeg een bril op, voordat de sprong werd gemaakt. Onlangs maakte Potter een dodelijk ongeval mee. Eén van zijn vrienden kwam om tijdens een sprong. “De dood van zulke vaardige basejumpers, heeft me doen beseffen dat je beter kunt wachten of teruggaan naar beneden als het niet helemaal veilig is. Ik heb me daarna nog meer gefocust op innovatie rondom uitrustingen en basisveiligheid”, zegt hij. Op die manier wil Potter ongelukken voorkomen. “Ik heb een methode ontwikkeld die inhaakt op menselijke fouten en het falen van de uitrusting.”

Molly Schuyler mag zichzelf de nieuwe winnaar van de Big Texan Steak Challenge noemen. De 34-jarige vrouw kreeg het maandag voor elkaar om maar liefst vier kilo vlees naar binnen te werken in minder dan tien minuten tijd. Schuyler maakt een ruim 2 kilo zware steak soldaat in 4 minuten en 48 seconden. En gewoon omdat het kon verorberde ze er gelijk nog een. In een restaurant in Amarillo at de dame binnen tien minuten twee steaks op die elk ruim twee kilo wogen. “Ze heeft de lat heel hoog gelegd, dus er is geen enkele man die nog binnen durft te komen. Ja, het is een uitdaging voor alle mannen”, lacht de organisator van de eetwedstrijd, Tony Love. ”Als je er geen twee op kan, dan stel je niets voor.” Schuyler, die vaker meedoet aan eetwedstrijden, zei dat ze makkelijk nog een derde steak naar binnen had kunnen werken. En dat is ze dan ook van plan te doen wanneer de volgende uitdaging zich aandient.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De vreemdste exemplaren

  1. sjoerd zegt:

    Ik zou die dame wel eens willen zien met twee van die steaks op…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s