Prognose WK Voetbal

Nog voordat de drieentwintig namen bekend zijn gemaakt van de spelers die ons land gaan vertegenwoordigen bij het Wereldkampioenschap Voetbal, durf ik mij gerust aan een prognose te wagen. Daar heb ik de pseudo – kennis van zelfbenoemd voetbalprofessor en beroepsinsider Arno Vermeulen niet voor nodig. Het is een kwestie van de feiten bij elkaar voegen, 1 plus 1 optellen en de uitkomst is daar. Ga er maar vanuit dat Nederland tijdens die titelstrijd geen potten gaat breken en daarom blij mag zijn als het al een ronde verder komt, waar het ten onder gaat als het een van de topfavorieten, zijnde Brazilië, dat ook nog een thuiswedstrijd speelt, ontmoet. Een kansloos verhaal voor Nederland. Wat echt geen gewaagde voorspelling is gezien de glijvlucht die Nederland het laatste jaar op de FIFA – ranglijst maakt. Dat Nederlandse clubs al jaren achtereen niets klaar maken in de Europese competities, mag gerust een veeg teken genoemd worden. Verder helpt het ook niet en misschien scheelt het wel een slok op een borrel, dat er in de personen van Strootman en van der Vaart twee sterkhouders ontbreken, om maar even in het jargon van deskundoloog Arno Vermeulen te blijven. Waarmee de volgende bijdrage aan taalvervuiling is geleverd. Want wat betekent dat mooie woord sterkhouder en waar komt het vandaan? Waarom wordt het weer klakkeloos nagebauwd zonder dat men de betekenis kent?

Klinkt het interessant of is het gebruik ervan het entree tot de incrowd in de voetbalwereld, waarvoor Vermeulen de kaartjes klaarblijkelijk verstrekt? In het licht van deze overpeinzing zal het geen verwondering wekken dat de sterren voor het Nederlands elftal bepaald ongunstig staan. Objectief gezien zijn er weinig tot geen factoren die spreken in het voordeel van de kansen van Oranje. Wat eigenlijk geldt voor alle Europese deelnemers die nooit succesvol zijn geweest als een WK Voetbal in Latijns Amerika werd gehouden. En er zijn weinig redenen te bedenken waarom het dit keer anders zou lopen. Vandaar dat het niet zo erg moeilijk is om de finale van dit Wereldkampioenschap te voorspellen. Twee Zuidamerikaanse landen zullen elkaar in die laatste wedstrijd bevechten, te weten Brazilië en Argentinië. Ten eerste omdat ze beiden toch het soort thuisvoordeel hebben waarover de geschiedenis van de titelstrijd boekdelen spreekt. Verder hebben beide landen een uitgelezen selectie met spelers die zonder uitzondering uitkomen voor clubs die op het hoogst denkbare niveau plegen te spelen. En uiteindelijk zal het toch het thuisland Brazilië zijn dat op 13 juli met de hoogste eer zal gaan strijken. Dat is bepaald geen koffiedik kijken, maar gewoon het gezonde verstand te gebruiken. Daarvoor hoef je geen Arno Vermeulen te heten, omdat in dit geval een kind echt de was kan doen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Prognose WK Voetbal

  1. Laurent zegt:

    Laatst kwam die selectie voorbij en ik bleek minstens driekwart er niet eens van te kennen…

  2. sjoerd zegt:

    Lijkt me voer voor de kenners als de Nederlanders en bij de eerste ronde al uitvliegen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s