Snoepreisjes naar Brazilië

Als voetbal de belangrijkste bijzaak in het leven is, dan is het zonneklaar dat het de NOS daardoor alleen al moeite kost om hoofdzaken en bijzaken van elkaar te onderscheiden. Zie maar eens hoe de publieke omroep kans ziet om zoiets als het Wereld Kampioenschap Voetbal te verheffen tot een evenement dat zijn weerga niet kent, daaraan bakken belastinggeld versmijt, terwijl het om niets meer dan een spelletje gaat. Mij vergaat door dit ongebreideld vertoon de lust om voor dat voetbal nog warm te lopen. Wat is er nog voor charme te ontdekken aan dit spel dat volledig ten onder dreigt te gaan door de loodzware ernst die de overmatige aandacht van de media en de introductie van de miljoenen met zich meebrengen? Omdat alles en iedereen die met het voetbal te maken heeft, zichzelf hogelijk serieus begint te nemen, verdwijnt met eenzelfde snelheid de lol om naar een wedstrijd te kijken, zelfs als de hoogste eer in de vorm van een wereldtitel in het geding is. Met dank aan met name de media die zich te buiten gaan en zich niet meer in acht lijken te willen nemen. Met de NOS voorop, bij welke organisatie een aantal medewerkers zich al een jaar bezig houdt om de complete tv-registratie van dat WK Voetbal van de grond te krijgen. Wat ook nog niet eens zo gek als ambities geen grenzen meer kennen.

Daar kan gerust van gesproken worden als we van 12 juni tot 13 juli 180 uur voetbal op televisie voorgeschoteld krijgen, dagelijks van 17.30 uur tot 02.00 uur met daarnaast iedere ochtend twee uur lang voor – en nabeschouwen. Dat allemaal rond 64 wedstrijden die live worden uitgezonden en becommentarieerd door acht verslaggevers die ergens in Brazilië dan hun opwachting maken. Daar blijft het vanzelfsprekend niet bij. Dan kent men de NOS namelijk heel erg slecht. Want de totale verslaggeving wordt groots aangepakt door een equipe van tachtig personen, technici, cameramensen, medewerkers voor het geluid, enz. die een maand lang het Nederlands publiek op hun wenken zullen bedienen. En omdat Nederland ook een van de deelnemende landen is, worden de wedstrijden die door de Oranje – elf worden gespeeld, nog minutieuzer vastgelegd, krijgen deze een specifieke toets dankzij de zeven eigen camera’s die de NOS naast alle Braziliaanse apparatuur inzet. Voor minder doen we het niet. Met als beste argument dat de STER aldus zoveel inkomsten genereert. Wat uiteraard de beste reden is om zo wanstaltig uit te pakken voor iets dat in feite niet meer dan een spelletje is. Of is het misschien wel de beste smoes om collectief een snoepreis annex vakantie te pakken op andermans kosten? Want dat gaat des te beter als hoofd – en bijzaken door elkaar lopen….

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Snoepreisjes naar Brazilië

 1. sjoerd zegt:

  En ik kijk niet eens…

 2. Hanneke zegt:

  Ik heb geen hekel aan voetbal, helemaal niet, maar ze doen wel erg hun best mij, en waarschijnlijk vele anderen, zover te krijgen. Waarom worden we doodgegooid met verslagen van trainingen?
  Wat doen ze daar met verslaggevers en camera’s? Laat die jongens nou maar trainen, daar hebben we helemaal niets mee nodig.

 3. math zegt:

  Schandalig en nu moet het nog beginnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s