69: Liefde Seks Senior

De trailer was veelbelovend, zelfs verleidelijk. Maar ja. Waar dient ze anders toe dan om kijkers te trekken? Dat de feitelijke documentaire toch anders uitpakte, was al half en half te voorzien geweest, maar de belofte in die vooraankondiging was te groot evenals mijn belangstelling ervoor en ook mijn direkte betrokkenheid, zodat ik er dus met redelijk hoog gespannen verwachtingen wel recht voor moest gaan zitten. Om bijna anderhalf uur later achter te blijven met dat lichte gevoel van teleurstelling in weerwil van enkele fraaie passages. Want was dit nou mijn verhaal? Het verhaal van de senior voor wie de liefde niet voorbij is, sterker nog, op zijn zeventigste plotseling begint op te spelen? Met haar eigen dimensies en diepten, die waarschijnlijk wel bij de leeftijd horen? Weinig van die verwachtingen die dus gewekt waren door de vooraankondiging, werden in feite waargemaakt en kon ik op mijn eigen recente ervaring en gevoelsleven projecteren. De opeenvolging van beelden in “69: Liefde Seks Senior” was te fragmentarisch en te zeer te hooi en te gras om mij als betrokken kijker te kunnen meeslepen.

Te veel plaatjes achtereen zonder dat er sprake was van een rode draad en een verbindende tekst, afgezien van de mooie en ontroerende opnamen van de liefde van de vrouw voor haar al tien jaar demente man en voor die andere man waarmee zij haast uit nood geboren sinds kort een stuk van haar leven deelde. Voor het overige betrapte ik mij er op dat ik voortdurend zat te wachten op een shot, een konklusie, een clou die deze documentaire dat allesomvattende kader zou geven dat in de trailer op zijn zachtst gezegd toch min of meer was gesuggereerd. Die visie, dat idee wilde maar niet komen en bleek per saldo te ontbreken. Waardoor deze documentaire per slot van rekening een plaatjesalbum werd dat de op verschillende plaatsen door de maakster ervan uitgesproken ambitie niet waarmaakte en mij op een enkel fragment na in feite ook niet wist aan te spreken. Wat jammer is. Omdat er een duidelijke kans gemist werd om een kwestie, die het taboe net gepasseerd is, nu eens baanbrekend en grensverleggend aan te roeren. Ik ben benieuwd wie er volgt om dit punt dan wel te gaan maken.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 69: Liefde Seks Senior

  1. sjoerd zegt:

    Volgens mij is dit geen taboe, maar heel normaal toch… Anders doe ik wat verkeerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s