Compleet over the top

Over zinloosheid gesproken. Of betekenisloosheid. Dacht ik gisteren daarover een punt te hebben gemaakt met mijn uitweiding over die overbodigheid van het terrasje pikken. Word ik vandaag al meteen door de feiten ingehaald waaruit blijkt dat doelloosheid gemakkelijk met hoofdletters kan worden geschreven op het moment dat het besef van verveling al niet meer bestaat als men van gekkigheid niet meer weet wat te doen en daar dus maar de hoogste betekenis aan gaat geven. Met wel twee meer dan sprekende voorbeelden van zulk doorgeschoten gedrag. Waarbij begonnen kan worden met Giel Beelen (ja, hij weer) die een wereldrecord radiomaken wilde vestigen en daartoe gezond eten kreeg opgediend in de vorm van onder andere een kreeft op een bedje van chiazaad en hennepzaadjes, snijbonen carbonara en quinoia met gebakken langoustinestaart. Met een lichtdeskundige aan zijn zijde en speciale ledlampen die het daglicht moesten nabootsen om verstoring van zijn bioritme te voorkomen, ligt de vraag uiteraard voor de hand of het allemaal nog gekker kan. En natuurlijk is het mogelijk dat de idiotie een nog grotere vorm krijgt, waarbij het tekenend blijft dat iedere betrokkene zich vooral serieus blijft nemen.

Want als er doorgeschoten moet worden, dan doen we dat tegenwoordig goed en vol overtuiging. Zoals die Limburgse direkteur van een in het Midden Oosten opererend ontwerp – en ingenieursconcern, die er wat trots op was dat hij ook de krant mocht halen omdat hij door een of andere maffe sjeik uitverkoren was om op de top van de Burj Khalifa in Dubai, d.w.z. op 828 meter hoogte, een platform te construeren en te installeren dat maar een meter breed en drie meter lang mocht zijn. Dat kwam tot stand met behulp van speciale software en 3D-modellen, dus een bouwsel dat volkomen state-of -the-art was. En waar moest dit fraais, deze heksentoer dan wel toe dienen? Welnu, dat platform was bestemd voor Franse basejumpers die van dit moderne dak van de wereld naar beneden zouden duiken. Tot zes keer toe. Wat dus een stunt was die nog nooit werd vertoond. Waarna de hele boel weer afgebroken kon worden. Blijft wel de vraag of we langzamerhand niet op weg zijn om collectief gek te worden als hier tijd, geld en moeite, in onbeperkte mate, aan wordt besteed. Ja dus, met een duidelijke neiging in de richting van verval en decadentie.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Compleet over the top

  1. sjoerd zegt:

    Dat is niet van deze tijd alleen. De sjeiks zijn altijd al zo geweest…

  2. Mack zegt:

    Er blijft altijd een groep mensen die niet meedoen met collectief gek worden. Alleen worden die als minderheid straks wel krankzinnig verklaard door de krankzinnige meerderheid.

  3. Emigrant zegt:

    @Sjoerd: De sjeiks zijn pas sinds vijftig jaar zo rijk. Toen er bij hen nog geen olie gevonden was waren ze vrij gewoon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s