Hotel Boschhuis

Op deze verzopen zaterdag, die daarmee behoorlijk afwijkt van andere zaterdagen, van mijn hand ook eens iets heel anders. Niet een echte opinie, hoewel er wel degelijk een mening, een oordeel in dit logje terug te vinden is. Daarin wordt nu eens geen maatschappelijk vraagstuk aan de orde gesteld, maar de aandacht gericht op iets dat wat mij betreft meer dan de moeite waard is en daarom als een gouden tip te beschouwen is. Want kwaliteit verloochent zich geenszins vanwege de authenticiteit die op de plek waar ik het hier over hebben wil, in ruime mate vertegenwoordigd is. Ze springt meteen in het oog, ook als de weersomstandigheden beroerd zijn en de beklanting duidelijk stukken minder dan normaal is. Gelukkig, zou je bijna zeggen, omdat dan dat eigensoortig karakter er helemaal vanaf druipt. Omdat je dan volledig zicht hebt op al die bijzonderheden die Hotel Boschhuis bij het klooster in Ter Apel zo’n speciaal cachet geven.

39392953

Let allereerst op die ouderwetse sch in de naam zelf en kijk naar de alom aanwezige donkerbruine betimmering, naar de Perzische tapijtjes die als tafelkleedje mogen dienen en naar de bediening die haast ouderwets zijn plaats kent en dus vormelijk afstand houdt. Precies dus zoals het ooit was, toen de wereld nog de goede kant op draaide en tijd nauwelijks een rol speelde. Zo lijkt ze daar in Ter Apel te hebben stil gestaan in dat fraaie loofwoud dat dat fameuze klooster omgeeft en daarmee ook de nabije Nederlands-Duitse grens zo aan het zicht onttrekt, dat het besef van haar aanwezigheid nauwelijks aanwezig kan zijn op die bijzondere plaats, waarin Hotel Boschhuis nagenoeg naadloos past of juist voor die plek uitgevonden had kunnen zijn. En wie nieuwsgierig is geworden naar dit hotel en haar locatie, kan meer te weten komen op  http://hotelboschhuis.nl/ Maar het beste is het natuurlijk om er heen te gaan en dat kleine wonder met eigen ogen aanschouwen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tips en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Hotel Boschhuis

  1. sjoerd zegt:

    Daar moet je toevallig tegenaan lopen. Het heeft wel wat.

  2. yves Benb zegt:

    Het heeft toch wel iets zo’n oud hotelletje. Als de binnenkant verzorgt en mooi en kwalitatief is zoals de buitenkant, dan lijkt het me zalig om even terug in de tijd te gaan en dit hotel te bezoeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s