Een kaleidoscoop vol onzin

De traditionele zaterdagse kaleidoscoop met non-nieuws en onzinberichten is ook vandaag weer gevuld met een drieluik van opnieuw onzinnige verhalen, die nu een Australische, Duitse en natuurlijk weer een Amerikaanse oorsprong hebben. Ten slotte blijft dat land aldus zijn reputatie waarmaken dat de mogelijkheden er nagenoeg onbegrensd zijn: 

Een foutje met een telefoonboek is een Duitse bibliothecaris fataal geworden. Niemand begreep waarom de 52 – jarige Josef Enzesberger in 1996 werd vermoord in het Beierse provinciestadje Herrsching am Ammersee: hij leek geen vijanden te hebben. Enzesberger werd met vier schoten neergeknald, toen hij zijn voordeur opendeed. Achttien jaar later heeft de dader zich gemeld: de nu 65-jarige Wolf G. De schizofreen voelde zich toen achtervolgd door politiecommandant Max E. Hij zocht zijn adres op in de telefoongids, maar zijn vinger gleed enkele millimeters verderop naar de verkeerde regel met de voor de bibliothecaris fatale gevolgen.

De Australische autoriteiten hebben miljoenen euro’s uitgetrokken voor de bestrijding van de vos op Tasmanië, maar er is geen geloofwaardig bewijs dat het dier ooit op het eiland is voorgekomen. Dat stelt een team van internationale deskundigen. De deskundigen denken dat het om een hype gaat, waarin mensen zijn gaan geloven omdat de media de zaak opbliezen. Over de mogelijke aanwezigheid van vossen op Tasmanië woedt sinds 2001 in Australië een fel debat. Toen ging het gerucht dat drie jagers negentien jongen naar het eiland hadden gebracht, ze daar hadden grootgebracht en vervolgens losgelaten voor de jacht. De zeven deskundigen hebben onderzoek gedaan naar het bewijsmateriaal dat het uitroeiingsprogramma moest rechtvaardigen. Zij gingen naar duizenden plaatsen waar een vos gezien zou zijn, onderzochten verscheidene dode dieren en deden DNA-testen. Uit documenten blijkt dat een speciale eenheid van de politie op Tasmanië al in 2001 de zaak sloot, omdat er geen enkel bewijs was van aanwezigheid van vossen op het eiland. Politici en ambtenaren van het bureau voor natuurbescherming bleven echter geloven in het bestaan van het roofdier op Tasmanië. Een van de drie jagers die de vosjes naar het eiland zouden hebben gebracht, zegt geschokt te zijn dat iemand het verhaal geloofde. ”Er zijn geen vossen op Tasmanië. Er zijn veel jagers en die hebben geen vos gezien. De mensen over wie het gaat, moeten wel de mensen van het Vossenprogramma zijn (die de dieren moesten bestrijden)”, zegt de jager. Die personen hebben er echter nooit één gezien of geschoten.

Een hond in Amerika moet de rest van zijn leven achter de tralies zitten. De pitbull Mickey beet een 4-jarig jongetje in zijn gezicht en moet daarvoor boeten, vindt een rechter in Phoenix, Arizona. Voor straf moet de hond levenslang in een dierenasiel blijven. De familie van het jongetje en de eigenaren van de hond wilden dat het beest zou worden afgemaakt, maar kregen al gauw dierenrechtenaktivisten op hun dak. Waardoor de rehter tot zijn uitspraak kwam en deze beargumenteerde met de overweging dat volwassenen verantwoordelijk zijn voor het gedrag van hun hond.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Een kaleidoscoop vol onzin

  1. sjoerd zegt:

    De dode Duitser heeft er gelukkig zelf geen weet van…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s