De terugkeer van Willemijn

Het zal mij de laatste weken niet alleen overkomen dat ik met argusogen zit te kijken naar de verhalen die Gerrit Hiemstra en Marco Verhoef dagelijks ophangen en mij eigenlijk naarmate de tijd vordert steeds meer de pest in mijn lijf bezorgen. Wat is namelijk het geval? Als je niet beter wist dan zou je momenteel gaan denken dat de verwoestijning die het Iberisch schiereiland al heeft bereikt, nog sneller dan we voor mogelijk hadden gehouden naar noordelijker streken oprukt. Het is ongekend droog in onze omgeving. In Zuid-Limburg dus. De dagen dat het hier echt een beetje doorgeregend heeft, liggen ver achter ons en ik kan me een lekker, malse regenbui niet meer heugen. Hoewel alles nog aardig groen oogt, straalt de vermoeidheid al van het loof van de bomen en van de bladeren van de heesters af. De frisheid die het voorjaar zo kenmerkt, is in geen velden of wegen te bekennen. Over de akkers trekken slechts stofwolken als er een briesje over waait.

Kortom, de nood begint hier hoog te worden en de ergernis over de weerberichten neemt zienderogen toe. Want probeer daar nog maar eens met droge ogen naar te kijken als vriend Hiemstra of kameraad Verhoef weer triomfantelijk een foto tevoorschijn toveren waarop de resultaten van plensbuien te zien zijn. In Onstwedde, Vaassen, Enschede, Arnhem. Dus overal, maar niet in Zuid-Limburg, waar zo smartelijk gewacht wordt op die regen die iedere dag weer door beide heren beloofd wordt zonder dat ze zich nu al weken aan hun woord weten te houden. Met geen ander gevolg dat we hier nadrukkelijk uitgekeken zijn op Marco en Gerrit en reikhalzend uitzien naar de terugkeer van Willemijn Hoebert, die zonder dat ze ooit regendansen uitvoerde, er wel steeds voor zorgde dat ook wij in het diepe Zuiden het ons toekomend deel van het hemelse vocht mochten ontvangen. Daarop en dus nog meer op haar zitten we dus al weken met smart te wachten.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op De terugkeer van Willemijn

  1. sjoerd zegt:

    Mijn regenton is leeg en de tuin staat te verpieteren…

  2. Margo zegt:

    Wij zitten een aardig stukje noordelijker, en het heeft hier eergisteren wel een beetje geregend, maar het is ook aardig droog. Ik denk dat de natuur het wel kan hebben hoor. Het is nog niet zo warm.

  3. Dhyan zegt:

    De grond smacht ook hier naar de terugkomst van Willemijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s