Spinselmotten in Geulhem

De verpakkingskunstenaar Christof die zijn sporen al heeft nagelaten bij een brug over de Seine en bij de Bondsdag in Berlijn, kon er wel langs zijn geweest, net ter hoogte van de plek waar aan de andere kant van de weg volgens de denkbeelden van Hundertwasser een revolutionnair gebouw is opgetrokken op het terrein van het vroegere Franciscusoord. De feitelijke plaats van handeling is de Onderstestraat in Geulhem, dat halverwege Valkenburg en Meerssen aan de Geul ligt. Daar heeft zich dezer dagen een klein natuurwonder voltrokken dat al voluit de aandacht kreeg in de regionale krant van vanochtend, waardoor de Limburgers al de ins en outs van dit bijzonder verschijnsel dat een rupsgordijn wordt genoemd, genoegzaam zullen kennen.

009010011013

 

 

 

 

Omdat het om iets werkelijk unieks en dus bijzonders gaat, heeft de rest van Nederland evenzo recht op de beelden van dit fenomeen dat zich bij mij om de hoek kon voltrekken en waar ik dus wat foto’s van heb gemaakt, die hierbij worden afgebeeld. Daarop zijn schermen van webben te zien die door rupsen rond een stuk of tien bomen met de naam Amerikaanse vogelkers zijn gesponnen. Het is het werk van tienduizenden rupsen die die bomen helemaal kaal vreten. Zodra ze zich rond juni verpopt hebben tot de spinselmotten, vliegen ze uit, waarna de betreffende bomen alsnog hun bladeren krijgen. Tot die tijd is hun kunstwerk dus te zien over een lengte van nog geen twintig meter, direkt langs de Geul en de Onderstestraat in Geulhem.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Spinselmotten in Geulhem

  1. sjoerd zegt:

    Ik heb er toevallig vandaag ook wat foto’s van gemaakt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s